מתכון בצק פיצה ללא התפחה

מכירים את זה שמתחשק לכם (או לילדים) פיצה עכשיו? מכירים את זה שלא מתאים להזמין פיצה מבחוץ? יכולות להיות לזה כל מיני סיבות ולא כאן נפרט אותן :). אבל מה יותר כיף מלהכין את הפיצה לבד ואפילו להפעיל את הילדים בזמן ההכנה?

אז החלטתם להכין בצק לפיצה וכל המתכונים שנתקלתם בהם נדרש זמן המתנה לבצק שייתפח והילדים נו…כבר מאבדים את הסבלנות…אז יש מתכון אחר וגם בריא יותר! מתכון שלא מצריך התפחה והפיצה יוצאת נהדרת ממש. ומה עוד? המתכון הבא ייקח לכם רק 7 דקות (!) על השעון, ובזמן הזה התנור גם יתחמם ל 200 מעלות.

אז מאיפה מתחילים?

יש לוודא כי יש לכם את החומרים הבאים:

4 כוסות קמח (מומלץ כוסמין לבן)
1 כף שמרים יבשים*
1 כפית סוכר
1/4 כפית מלח
1 כף שמן זית
1.5 כוסות מים פושרים

לשפוך את כל המרכיבים לקערית ולערבב עדי שמתקבל בצק.

אם נתקלתם בבצק רך – לא להיבהל, זה ממש בסדר 🙂

על נייר אפייה, לבזוק מעט שמן זית ואז לרדד את הבצק לצורת עיגול עם הידיים (ולא עם מערוך)

ועכשיו להכנת הפיצה

למרוח רסק עגבניות ולפזר מעט אורגנו. לפזר גבינה צהובה וזיתים וכל מה שאוהבים בבית.

לתנור שחומם מראש ל200-220 מעלות, להכניס את הפיצה ל10-15 דקות, או עד שמוכן

(כאשר הפיצה מעט שרופה בקצוות ניתן לזהות כי היא מוכנה כבר לאכילה).

בתיאבון!

רוצים דווקא להכין פוקצ'ה?

תהליך הכנת הבצק הוא זהה לחלוטין, מה ששונה הוא כמובן המרכיבים שעל הבצק.

לפוקצ'ה נהוג למרוח מעט שמן זית ולפזר ירקות חתוכים למשל – גמבה, קישוא, חציל (אפשר קלוי), זיתים, תירס, עגבניות, פלפל חריף.

מיני פוקאצ'ה: לשטח עיגולים קטנים, למרוח מעט שמן זית ולפזר זעתר.

טבעוניים? אין בעיה להתאים את הפיצה גם אליכם

תחליף גבינה צהובה ו/או שמרי בירה יחליפו כל גבינה צהובה/מוצרלה וכן הלאה בשמחה.

רוצים להכין מראש את הבצק ולהכין את הפיצה מחר? אין בעיה

הכינו את הבצק, שטחו אותו והכניסו לתנור לחמש דקות.

לאחר מכן, תנו להתקרר ועטפו בניילון נצמד – העבירו למקפיא.

כך יהיה לכם בסיס פיצה מוכן בשליפה מהירה.

כדאי להכין את הבסיס בגודל של מדף או מגירת המקפיא שלכם. אם מכינים כמה בסיסי בצק, יש לשים בין כל אחד נייר אפייה.

*טיפ לגבי שמרים: מומלץ לקנות שמרים יבשים בחבילת ואקום גדולה ולהעביר לצנצנת זכוכית מעוקרת. הכוונה לצנצנת שעברה סטריליזציה באמצעות הרתחה בת 10 דקות ומטרתה לשמר מזון (ובמקרה שלנו את השמרים) למשך חודשים רבים.