תשעה טיפים שיגרמו לאכילה בריאה של הילדים

תשעה טיפים שיגרמו לאכילה בריאה של הילדיםילדים רבים בכל הגילאים נחשבים לאוכלים בררנים ובדרך כלל מעדיפים מזונות מהירים על פני המאכלים המזינים להם הם זקוקים כדי לגדול ולהיות בריאים.

אך כשההורים משמשים להם דוגמא כבר מגילאים צעירים ומנחים אותם בכיוון הנכון, ניתן לסייע להם להימנע ממזונות שאינם בריאים וללמוד כי אכילה בריאה יכולה להיות כיפית ומהנה.

הורים רבים מבינים את חשיבות האכילה הבריאה של ילדים, אך פשוט אינם בטוחים כיצד לעשות זאת. שיטה טובה אחת היא שיטת הניסוי והטעייה, שיטה נוספת היא מציאת המזונות הבריאים הטובים והמתאימים ביותר לילדים, גם כשהם בבית הספר.

לפניכם 9 טיפים לשיפור התזונה של הילדים:

1. מודל חיקוי נכון

מומלץ להתחיל בהצבת תקדימי אכילה בריאה כבר מגיל צעיר. אין צורך להגיד לילד מה עליו לעשות, אלא להדריך אותו לבצע בחירות תזונה נבונות. כדאי שלא להכניס הביתה מזונות שאינם בריאים וודאי שלא לאכול אותם מול הילדים.

ארוחות בריאות, טעימות וביתיות, בכל הזדמנות, עם קישוטים ידידותיים, מעודדות ילדים להתחבר לתזונה בריאה. כך, למשל, ילד יסכים לאכול גזר אם הוא מוגש לו בצורת פרח. אפשר גם להזמין את הילד לסייע בהכנת ארוחה בריאה כדי ללמד אותו את חשיבות התזונה הבריאה.

קיימות אפשרויות דלות שומן ודלות נתרן אותן ניתן לשלב בארוחות בכל הזדמנות אפשרית. מומלץ לחזק בחירות חיוביות עם שבחים ולא לתגמל את הילדים עם אוכל, שכן התנהגות זו עלולה להוביל לפיתוח אכילה רגשית בשלב מאוחר יותר בחיים. והכי חשוב, להיות עקבי. אכילה קבועה של מזון בהיר מחזקת את התשוקה לאכילת יותר מזונות שאינם בריאים וילדים לומדים יותר טוב כשמקנים להם הרגלים עקביים.

2. קניות משותפות בסופרמרקט

הסופרמרקט הוא המקום המושלם בו ניתן ללמד את הילד הרגלי אכילה בריאה. מומלץ לשתף אותו בקניות על מנת להציג בפניו מאכלים בריאים שיכולים להיות מעניינים, ולהניח לו למלא תפקיד פעיל בבחירת הרכיבים אותם יאכל.

זוהי גם הזדמנות מצוינת ללמד את הילד כיצד להבין את התכנים התזונתיים במזונות באמצעות הצבעה על גורמים אותם יש להביא בחשבון, וכיצד הם משפיעים על הבריאות. בחירת פירות בצבעים עליזים, וירקות במגוון סוגים מרתקים את הילדים, וניתן לסייע להם לחקור טעמים מגוונים. אפשר להביא לסופרמרקט גם ספר בישול בריא ידידותי ולחקור עם הילד מספר מתכונים.

3. להתחיל עם ארוחת בוקר

יש להדגיש את התפקיד המשמעותי של אכילה בריאה גם במהלך הכנת ארוחת בוקר מזינה מידי בוקר כך יבין הילד את חשיבות הצורך בהרגלים בריאים והוא לא יצטרך לאכול משהו מזדמן בדרך לבית הספר.

ארוחת בוקר בריאה הכרחית לחיזוק האנרגיה של הילד ולכן יש לוודא שהיא מכילה את כל קבוצות המזון החשובות, אך יש לגוון אותה מידי יום ולהכינה כך שתכיל עניין באכילה בריאה. מומלץ לשלב בה פירות, דגנים, חלבון רזה ומוצרי חלב דלי שומן.

4. חטיפים בריאים

בנוסף לארוחות בריאות בכל הזדמנות אפשרית, יש ללמד את הילד את חשיבות אכילת חטיפים בריאים. ניתן לצייד אותו בחטיפים בריאים כך שיתפתה פחות לאכול ממתקים. חטיפים בריאים כוללים פירות, ירקות, אגוזים ללא מלח, מוצרי חלב דלי שומן, במנות של 250 קלוריות או פחות.

חטיפים בריאים שומרים על תחושת שובע ומפחיתים את הסיכויים להתפתות למזונות שאינם בריאים. באופן טבעי, לילדים יש קיבה קטנה יותר מאשר למבוגרים והם זקוקים לאכילת מנות קטנות יותר בתדירות גבוהה יותר במהלך היום. מידי פעם ניתן לאפשר לילד לאכול פינוק, כגון עוגייה פה ושם, כך שהוא יוכל ללמוד את חשיבות המתינות.

5. לוחות זמנים קבועים

ילדים צריכים לאכול אחת לשלוש עד ארבע שעות. כלומר שלוש ארוחות ביום, שני חטיפים ושפע נוזלים. כך ניתן לאזן את תזונת הילד והוא מתנהג בפחות עצבנות. כשיוצאים עם הילדים ניתן לקחת צידנית המכילה ירקות פרוסים, כריכים מלחם מלא, יוגורטים ומים וכך אין צורך לקנות בחוץ מזון מהיר.

6. חשיפה הדרגתית למזונות בריאים

מטבעם, ילדים פוחדים ממזונות חדשים. לכן יש ללמד אותם שבלוטות הטעם צריכות לעיתים להתרגל לטעמים חדשים לפני שניתן להתחבר למזון חדש. טקס "הגיבור הקטן" יכול לחולל פלאים. ילד יסכים לאכול אפונה כשיספרו לו ששחקן הכדורסל האהוב עליו אוכל אותה כדי להיות גדול וחזק.

7. מטבלים

ילדים יסכימו לאכול ירקות, כשמשלבים אותם עם מטבלים בריאים, כך למשל, ניתן להוסיף לסלט הירקות, או לירקות החתוכים סוגי מטבלים של חומוס, רוטב סלסה פיקנטי עשוי מעגבניות ורטבים המבוססים על גבינות ויוגורטים דלי שומן.

8. מעט סוכרים

ילד יאכל ירקות אפויים כשמתבלים אותם עם מעט סוכר חום, ויסכימו לשתות מים כשמוסיפים להם מעט תמציות מיצי פירות טריים. בהדרגה, הם יגמלו מהצורך בהוספת רכיבים מתוקים למזונות, ובינתיים, יספק אותם הטעם המתוק והם לא יחפשו ממתקים, בינתיים, הם עדיין אוכלים פירות וירקות.

9. לכייף

ככל שהארוחה יותר יצירתית, כך היא מכילה יותר מגוון של מזונות אותם יסכים הילד לאכול. ניתן לצייר פרצוף שמח על הכריך באמצעות ירקות, לעצב ברוקולי בצורת פרחים, וכל דבר שמשמח אותו. טוסט מלחם מלא ניתן לחתוך בצורת לבבות וכוכבים, כך שהילד ישמח לאכול אותו.