התזונה הנכונה לאימון טרקינג בחדר כושר או מסע טרקינג היא שתיית כמות נאותה של מים ואכילת חטיף אחד מידי שעה. ללא תזונה נכונה, האימון עלול להחליש מאוד את הגוף. לכן יש לאכול חטיפים מלוחים ולשתות מספיק מים על מנת לסייע בחידוש האלקטרוליטים האובדים באמצעות הזיעה.
יש להקפיד גם על אכילת פירות כגון משמשים, בננות ואגסים, שהם מקור טוב לסיבים, קלוריות ואנרגיה. ניתן לאכול גם פירות יבשים ולהקפיד על שתיית מים כדי לפצות על מחסור הנוזלים. טונה עשירה בחלבונים ואידיאלית לארוחת צהריים מהירה. אפשר לאכול אותה על קרקרים ולספק לגוף את מנת הפחמימות, המלח והחלבון הדרושים לו, בארוחה אחת קומפקטית.
תזונה נכונה לטרקינג
יש לוודא כי התזונה מאוזנת היטב. ביצים, טופו, שעועית, עדשים ואגוזים הן שיטות בטוחות לקבלת חלבון. פירות הם תמיד מקור טוב לויטמינים. יש לאכול שפע דגנים ולחם מקמח מלא. אם התזונה אינה מאוזנת היטב, או שצריכת המזון אינה מספיקה, מומלץ לצרוך ויטמינים וברזל.
אם מדובר במסע של מספר ימים, יש לתכנן בהתאם את כמויות המזון, לפי רמת הקושי של הטיול. מסע יומי בן שבע שעות מצריך כמות גדולה של אוכל. מומלץ לארוז את האוכל בשקיות המסומנות בימות המסע, כשכל שקית מכילה את המזון הדרוש לאותו יום. כך יהיה מספיק אוכל לכמות ימי המסע. שקיות המזון צריכות להכיל מגוון מזונות לארוחת בוקר, צהריים וערב, וכדאי תמיד להוסיף שקית ליום נוסף אחד.
היבט נוסף אותו יש לשקול הוא מזג האוויר בטרקינג. מסע חורף מצריך כמות גדולה יותר של אוכל חם וממלא. יש להקפיד על שתיית כוס תה, קפה או מרק לעיתים קרובות, לשיפור ההרגשה. טרקים בקיץ מאפשרים אכילת אוכל קל יותר, מלוח, ושתיית שפע מים.
אם הטרקינג כרוך בטיפוס לגובה, יש לשנות את הרגלי האכילה ולאכול כמות גדולה של פחמימות, במיוחד לארוחת הערב. הסיבה העיקרית לכך היא כי אספקת החמצן נמוכה יותר בשעות הלילה במקומות גבוהים, ויש לאכול גם חלבון ושומנים, על מנת לקבל מספיק קלוריות. למרות שכמות הפחמימות גבוהה, אכילת השומן והחלבון מעניקה לגוף את האנרגיה הדרושה.
ארוחת בוקר – היא הארוחה החשובה ביותר של היום. מומלץ לאכול שיבולת שועל במהלך טרקינג, שכן היא ממלאת ומכילה פחמימות. ניתן להוסיף מעט אגוזים וצימוקים על מנת לשפר את הטעם. יש לשתות שפע מים וניתן להוסיף להם מעט ויטמינים.
ארוחת צהריים – צריכה להיות בטוב טעם וממלאת במידת האפשר. מומלץ לאכול פחמימות המתקבלות מפסטה, אורז ולחם, ולהוסיף חלבון המתקבל מקטניות, בשר, דגים ואגוזים. יש להוסיף מעט שומן, ולהקפיד שהארוחה תכלול שעועית, דגים מיובשים או טופו.
לאחר ארוחת הצהריים – תמיד כדאי לשאת מספר חטיפים נוספים בכיס, המכילים אגוזים, צימוקים ומעט שוקולד.
ארוחת ערב – בסוף יום מסע מפרך יש להתחמם עם מרק, תה או קפה, לאכול פרוסת לחם עם גבינה, וסלט. במהלך טרקים ארוכים מומלץ לאכול בערב גם אגוזים, מעט שוקולד, חטיפי גרנולה ולזכור לשתות שפע מים.