דיאטה

לחם

לחםלחם הוא אחד ממוצרי המזון הבסיסיים ביותר הקיימים וכן אחד ממוצרי המזון העתיקים ביותר, הנמצא עמנו משחר הציביליזציה האנושית.

להלן המרכיבים הבסיסיים של הלחם:

הערכים התזונתיים של הלחם

על מדפי רשתות השיווק ניתן למצוא מגוון רחב ביותר של לחמים ולפיכך לא ניתן לנקוב בערכים תזונתיים ספציפיים שיתאימו לכל סוגי הלחמים או הפוקאצ'ות הקיימים. לפיכך, בחרנו לפרט רק אודות כמה סוגי לחמים על מנת לסבר את האוזן בלבד להלן (כל הערכים מחושבים עבור מאה גרם מוצר):

החשיבות של צריכת לחם לבריאות

הלחם הוא הספק המרכזי של הפחמימות עבור האדם המערבי. הפחמימות הן למעשה הדלק ההופך בתאי הגוף שלנו לאנרגיה ולפיכך הן נחוצות לכל פעולות הגוף לרבות התנועה, החשיבה, העיכול ועוד.

באופן כללי, ישנה עדיפות לצריכה של לחם מלא תוך הקפדה על צריכה גבוהה של סיבים. סיבים תזונתיים תורמים לשחרור איטי יותר של הגלוקוז מהמזון לדם, מפחיתים את רמת הכולסטרול בדם, מסייעים בהפחתת הסיכון לחלות בסוכרת סוג 2 ועוד.

הוויטמין החשוב ביותר שניתן למצוא בלחם הוא ויטמין B1 הנקרא גם תיאמין. עם זאת, ניתן למצוא בלחם גם ויטמין B2 (נקרא גם ריבופלאבין), ויטמין B6 ומגוון רחב של מינרלים חשובים. מאחר ומגוון הלחמים רחב ביותר, חשוב לבחור בלחם האידיאלי לצריכה בהתאם לערכים התזונתיים הספציפיים של המוצר.

Exit mobile version