איך לנהל משא ומתן להסדר פיצויים בעקבות פגיעה אישית?

איך לנהל משא ומתן להסדר פיצויים בעקבות פגיעה אישית?פגיעה אישית יכולה להתרחש בנסיבות שונות. יש והפגיעה מתרחשת בעת נסיעה ברכב או בעת מעבר חציה, ואז מדובר בפגיעה שבתאונת דרכים. יש מקרים ובהם הפגיעה מתרחשת בעת שהפגע נמצא בעבודה – ואז מדובר בתאונת עבודה.

לפעמים הפגיעה מתרחשת עקב נסיבות רשלניות של גורם כזה או אחר – למשל אדם שנפגע מחבלה כשמעד על מוט ברזל בעוברו ליד אתר בניה שלא גודר כהלכה או אדם שמעד בשל סדק שבמדרכה, שלא תוקן על ידי העירייה. בכל אותן הנסיבות, כאשר אירע נזק בשל פגיעה אישית – חשוב לנהל את משא ומתן להסדר הפיצויים בצורה הנכונה, בצעדים הראויים.

צעד ראשון – למי יש לפנות?

לא ניתן לנהל משא ומתן להסדר פיצויים בעקבות פגיעה אישית לפני שמבינים למעשה, לפי נסיבות הפגיעה, מיהו הגורם או מיהם הגורמים שמולם יש לנהל את המשא ומתן. אגב, לפעמים המשא ומתן יתחיל ברוח טובה אך יעבור בהמשך לבית המשפט. אז למי יש לפנות לצורך ניהול המשא ומתן להסדר פיצויים?

במידה ומדובר בתאונת דרכים שבה אדם נפגע על ידי רכב חולף או בתאונה בין שתי מכוניות – יש לפנות לחברת הביטוח של הגורם האחראי לתאונה. במידה ומדובר בתאונת עבודה ניתן לפנות לחברת הביטוח של המעסיק ולעיתים לא יהיה מנוס מהגשת תביעת נזיקין בשל פגיעה במהלך העבודה (הנתבעים יהיו חברת הביטוח וכן המעסיק עצמו). פניה לגורמים נוספים, אשר יכולים להיות כל גורם האשם בגרימת הנזק – הפוגע או המזיק, חברת הביטוח שלו, עורך דינו. מומלץ לבדוק את האפשרות לפנות גם לביטוח לאומי.

במקרים רבים בהם נוצרה פגיעה אישית ניתן לקבל אחוזי נכות מביטוח לאומי. המשמעות – קבלת פיצוי חד פעמי או קצבה חודשית לזמן קצוב ולפעמים גם לצמיתות.

צעד שני – ריכוז מסמכים רפואיים

משא ומתן להסדר פיצויים לא יכול להתבסס על הצהרותיו של הנפגע בלבד, ללא הוכחת נזק. על מנת להוכיח נזק יש לרכז מסמכים רפואיים רלוונטיים. המסמכים צריכים להעיד על סוגי הפגיעות שאירעו לנפגע ועל חומרת הנזק.

על מנת שהיקף הפגיעה יוכר באופן הטוב ביותר מומלץ להגיע למשא ומתן להסדר פיצויים עם פירוט כלל הפגיעות והנזקים, אפילו אם הללו נראים כיום יחסית שוליים. כאשר תמיד קיימת האפשרות שנזק שנראה זניח בהווה יחמיר בעתיד – לכל דבר יש משמעות.

צעד שלישי – ביסוס הטענות

לא תמיד די במסמכים רפואיים כשלעצמם לצורך השגת תוצאות במשא ומתן להסדר הפיצויים. על מנת לבסס את הטענות באופן הראוי כדאי להציג חוות דעת מומחים. חוות דעת של מומחים תדגיש את המגבלות הגופניות שנוצרו, חוות דעת גם תפרט על המגבלות בתנועה ובתפקוד שנוצרו. זהו נדבך חשוב בדרך להסדר פיצויים ראוי.

צעד רביעי – מתן ערך כספי לנזקים

גם בחוות דעת מומחים כדרך לביסוס הטעות לא די, מה עוד שגם הצד השני עשוי לחייב את הנפגע לעמוד בפני מומחים מטעמו. חשוב להגיע למשא ומתן מצוידים בהערכה של המשמעות הכספית של הנזקים.

מתן ערך כספי לנזקים יכלול בין היתר את ההוצאות שהוציא הנפגע כתשלום על טיפולים רפואיים. אובדן כושר השתכרות בהווה. אובדן כושר השתכרות או ירידה בכושר השתכרות בעתיד.

צעד חמישי – אפשרות לתביעה

במידה ומשא ומתן איננו עולה יפה, תמיד קיימת בפני הנפגע האפשרות לפעול בדרכים נוספות. ניתן להסתייע בעורך דין המייצג בתביעה מול חברות ביטוח, ייצוג וליווי בוועדות רפואיות של ביטוח לאומי. גם אם תביעה איננה משיגה את המטרה וגם אם ביטוח לאומי לא מכיר בכל סעיפי הליקוי, אין זה סוף פסוק. ניתן להגיש ערעור בעניין גובה הפיצוי וההכרה באחוזי הנכות.

לקריאה נוספת:

איך לנהל משא ומתן מבלי להפסיד?