דיאטה

4 מתכונים בריאים ומזינים לשעועית ירוקה מוקפצת

4 מתכונים בריאים ומזינים לשעועית מוקפצתשעועית מוקפצת עם שקדים

זוהי מנה שנראית טוב, טעימה, קלה להכנה, בריאה ודיאטטית. ברגע שתכינו אותה פעם אחת, היא תהפוך למנה הקבועה שלכם בכל ארוחה מפנקת!

חומרים

שתי כוסות שעועית ירוקה חתוכה

2 כפות שקדים פרוסים

מלח

פלפל שחור גרוס

כף שמן זית

אופן ההכנה

מטגנים במחבת את השעועית הירוקה כף שמן זית, עד שהיא רכה ופריכה. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. לפני ההגשה, מוסיפים את השקדים למחבת עד שהם נקלים קלות.

שעועית ירוקה מוקפצת עם שבבי שום

חומרים:

2 כוסות שעועית ירוקה חתוכה

2 כפות שמן זית

4 שיני שום קלופות ופרוסות דק

מלח

פלפל שחור טרי גרוס

1/2 כוס חומץ

2 כפות עלי נענע טריים קצוצים

אופן ההכנה

מרתיחים מים מלוחים בסיר גדול על אש בינונית, ובמקביל מכינים קערה גדולה עם קרח. מוסיפים את השעועית הירוקה למים הרותחים, לחליטה במשך דקה. מוציאים אותה מיד ומוסיפים אותה לקערה עם הקרח.

במחבת גדולה מחממים על אש נמוכה את שמן הזית והשום, מטגנים אותו קלות עד להזהבה, במשך שתיים או שלוש דקות, מוציאים מהמחבת ומניחים לספיגה על מגבת נייר.

מוציאים את השעועית הירוקה מקערת הקרח ומטגנים במחבת. מגבירים את החום ומטגנים במשך שתיים עד שלוש דקות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים את החומץ בהדרגה ומטגנים במשך שתיים או שלוש דקות נוספות.

מוסיפים את הנענע, ומתקנים תיבול במידת הצורך. מעבירים את השעועית לצלחת הגשה, מקשטים עם שבבי השום המטוגנים, ונהנים.

שעועית ירוקה מוקפצת ועגבניות שרי

זוהי מנה פשוטה, המתאימה כתוספת לארוחה מיוחדת של עוף בתנור ואורז מלא, או כארוחה משביעה, מצוינת ובריאה ביותר. ניתן להחליף את חומץ הבלסמי בחומץ אורז לשיפור נפלא של הטעם. אפשר גם להוסיף מעט גבינת פטה וחופן פלפל צ'ילי.

חומרים

2 כפות שמן זית כתית

שתי כוסות שעועית ירוקה חתוכה

כוס מים

2 שיני שום טחונות

כוס וחצי עגבניות שרי חצויות

כף חומץ בלסמי או חומץ אורז

מלח

פלפל שחור טחון טרי לפי הטעם

אופן ההכנה

מחממים כף שמן במחבת גדולה על אש גבוהה, מוסיפים את השעועית הירוקה תוך כדי ערבוב קל עד שהיא נצרבת.

מוסיפים מים, מכסים, מנמיכים את האש לעוצמה בינונית ומבשלים תוך כדי ערבוב מידי פעם.

לאחר שלוש עד שש דקות, כשהשעועית הופכת לפריכה, מסירים אותה מהאש, מסננים את המים, מוסיפים את כף השמן שנותרה והשום, מחזירים לסיר ומבשלים במשך כדקה עד שמתקבל ריח נעים.

מוסיפים את העגבניות, מערבבים הכול ביחד ומבשלים עד שהעגבניות מתחילות להתרכך, כשתיים עד שלוש דקות. מסירים מהאש, מערבבים עם חומץ, מלח ופלפל.

שעועית ירוקה מוקפצת בשום כתוש ופטרוזיליה

חומרים

2 כוסות שעועית ירוקה חתוכה

2 כפות שמן זית כתית מעולה

3 כפות שום כתוש

3 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה

כף טרגון טרי קצוץ, או כף שמיר קצוץ

1/2 כפית מלח

פלפל שחור טחון טרי לפי הטעם

אופן ההכנה

מרתיחים מים בסיר גדול, ומכינים ליד קערה גדולה עם מי קרח. מוסיפים את השעועית הירוקה למים הרותחים ומבשלים עד שהיא הופכת להיות רכה ופריכה, כארבע דקות. מעבירים את השעועית עם כף מחוררת למי הקרח ומניחים לה להתקרר. לאחר מספר דקות מייבשים עם מגבת נייר.

ממש לפני ההגשה, מחממים שמן במחבת גדולה על אש בינונית, מוסיפים את השום ומבשלים תוך בחישה מתמדת עד שמתקבל ריח נעים, במשך כדקה. מוסיפים את השעועית הירוקה ומערבבים. מוסיפים את הפטרוזיליה, הטרגון או השמיר, המלח והפלפל ומבשלים, תוך כדי ערבוב, עד שהשעועית מתחממת, במשך כשלוש דקות.

Exit mobile version