דיאטה

סוכרים

סוכריםסוכרים, סכרידים או פחמימות הם התרכובות האורגניות הנפוצות ביותר על פני כדור הארץ כשגלוקוז הוא התרכובת האורגנית הנפוצה מכולן.

למרות שבשנים האחרונות דובר רבות ברעתם של הסוכרים כאחד הגורמים העיקריים למגפת ההשמנה המשתוללת בעולם המערבי, הרי שללא סוכרים לא ייתכנו חיים. כל היצורים החיים זקוקים לסוכרים על מנת להתקיים.

בצמחים הסוכרים משמשים לבנייה של מבנים שונים (תאית ועמילן), באדם הסוכרים משמשים להפקת אנרגיה, לסינתזה של חומצות גרעין ועוד.

ערכים תזונתיים

הסוכרים השונים מספקים לגוף כארבע קלוריות לכל גרם ומלבד זאת לא מכילים חלבון או שומן. באופן כללי, כאשר מוסיפים סוכרים או קצפות למזונות שונים המטרה היא לשפר את טעמם או להוסיף להם טעם מתוק. מעבר לכך, הסוכרים מעלים את כמות הקלוריות במוצרי המזון להם הם מוספים, אך לא בהכרח מוסיפים למוצרי המזון השונים יתרונות בריאותיים.

סוגי סוכרים

להלן חלק מסוגי הסוכרים הנפוצים:

חשיבות הסוכרים לתזונה

הסוכרים חשובים לתזונה מטעמים מגוונים להלן:

מתי צריכה מוגזמת של סוכר מסוכנת לנו?

הסוכר מהווה פעמים תחליף מנחם ומרגיע ולפעמים כדי לקבל את התחושה הזו, אנו צורכים באופן לא מודע כמויות סוכר שמזיקות לנו. הסוכר עלול לפגוע משמעותית בגוף שלנו, באיברים שונים, במערכת התפקודית אבל גם על האופן שבו אנחנו חושבים ומתנהלים ביום יום. הפרזה בצריכה של כמויות סוכר עלולה להוביל להשמנה מזיקה ולמצבי תחלואות קשים כמו סכרת.

גמילה מסוכרים הן אחת השיטות כיום להחזיר את האיזון לגוף והיא מומלצת מאוד למי שרוצה לשמור על אורח חיים בריא. ככתוב מעלה, סוכרים הם הכרחיים לגוף, אך המידה הרצויה ועדיף לקבל אותו באופן טבעי (למשל דרך פירות) באופן מבוקר מאשר לצרוך אותו דרך אוכל מעובד.

Exit mobile version