דיאטה

קוסקוס – האם כדאי לאכול בדיאטה?

קוסקוסקוסקוס הוא מאכל סיציליאני וצפון אפריקאי מסורתי שעשוי מגרגרי סולת שעוברים תהליך של התפחה על ידי מים מאודים. בדרך כלל הקוסקוס מוגש לא בנפרד ממזונות אחרים אלא בליווי של סוגים שונים של ירקות, דגים או מרקי בשר.

הסוגים השונים של הקוסקוס נבדלים אלה מאלה בהתאם לגודל של גרגרי הסולת (עבה, בינוני ודק) ואת גודל הגרגרים קובעים מראש באמצעות מסננות ייעודיות בעלות חורים בקוטר שונה.

במקור הגיע הקוסקוס מלוב ובמהלך ההיסטוריה התפשט מדרום תוניסיה לשאר ארצות צפון אפריקה. בימינו הקוסקוס נפוץ מאוד גם במדינות אירופאיות רבות ובמדינות שונות בכל רחבי העולם. בכל אזור בעולם שבו הקוסקוס מצא את מקומו בתרבות הקולינרית נהוג להגיש אותו לצד מרכיבים אחרים.

כך למשל בדרום איטליה אליה הגיע הקוסקוס באזור ימי הביניים הודות לכובשים הערבים, נהוג להגיש את הקוסקוס לצד פירות ים ודגים ואילו בלוב נהוג להגיש את הקוסקוס לצד תבשיל הנקרא טביחה.

ערכים תזונתיים של מאה גרם קוסקוס לא מבושל

ערכים תזונתיים של מאה גרם קוסקוס מבושל

חשוב מאוד לציין כי הערכים של מנת הקוסקוס משתנים מן הסתם בהתאם לסוג התוספות שמוגשות עליו או לצדו.

היתרונות הבריאותיים של הקוסקוס

באופן עקרוני, הקוסקוס מורכב מחיטה בלבד ולפיכך לא נחשב כבעל סגולות בריאותיות מרחיקות לכת, למעט העובדה שהוא עשיר יחסית בסיבים תזונתיים המסייעים לשיפור תפקוד מערכת העיכול וכן העובדה שהוא עני מאוד בשומן ולפיכך מתאים לאלו שצורכים דיאטה דלת שומן. בנוסף, ניתן לאכול אותו עם ירקות, שמוסיפים הרבה טעם ובריאות. כמו כן, יש לציין שכיום מייצרים בחברות רבות קוסקוס מהיר הכנה שניתן להכין ממנו תוך דקות ספורות מנה טעימה ומזינה במידה ויש במקרר רוטב או תבשיל מוכן.

מעבר לכל זה, כיום ניתן להשיג בקלות בכל רשתות השיווק גם סוגים שונים של קוסקוס מלא. הקוסקוס המלא מכיל כמות גבוהה יותר של סיבים תזונתיים ולפיכך תורם באופן משמעותי יותר מהקוסקוס הרגיל לתחושת שובע מוגברת. לדוגמה במאה גרם של קוסקוס מלא מבושל ניתן למצוא כ- 20% מכמות הסיבים היומית המומלצת.

Exit mobile version