דיאטה

רימון מוסיף המון

רימון מוסיף המוןהרימון, שאין מתאים ממנו בשביל לסמל את ראש השנה היהודי, הגיע אלינו מאזור איראן, משם הופץ לארצות אגן הים התיכון לרבות ישראל. הודות לחיי המדף הארוכים שלו (הרימון נשמר היטב למשך כחודש גם מחוץ למקרר), כבר בעת העתיקה שימש הרימון לצורכי מסחר ומאכל.

במאה השנים האחרונות הצריכה של הרימון ירדה באופן משמעותי בהשוואה לימי קדם וזאת בשל הקושי לחלץ את הגרעינים העסיסיים מהפרי. עם זאת, לאחרונה לאור ריבוי המחקרים אודות היתרונות הבריאותיים של הרימון והודות לפיתוח מכשירים ביתיים לחילוץ הגרעינים, ניתן לראות עלייה ברמת הצריכה העולמית.

הרימון הוא אחד משבעת המינים בהם התברכה ארצנו ולאורך ההיסטוריה יוחסו לו תכונות חיוביות רבות כשבין היתר נקשר שמו בתכונות כמו חוכמה, יופי, פריון ושפע. את הרימון נהוג לאכול כשהוא טרי אך ניתן גם כן להכין מהמיץ שלו משקאות אלכוהוליים בקלות רבה ואפילו באופן ביתי. בנוסף לכך, נהוג להכין ממיץ הרימון רכז רימונים המשמש לתיבול ולקישוט וגם סירופ הגרנדין מוכן מתערובת של מיץ רימונים עם סוכר.

ערכים תזונתיים של רימון

להלן הערכים התזונתיים של מאה גרם רימון טרי:

היתרונות הבריאותיים של הרימון

בעשורים האחרונים פורסמו מאות מחקרים שקשרו את הרימון ליתרונות בריאותיים רבים. בין היתר מדובר על היתרונות הבאים:

קבלו הצעה לשלושה מתכונים לקינוחים לא משמינים לראש השנה>>>

Exit mobile version