פעילות גופנית של ריקודי בטן, מצריכה אכילה נכונה ובריאה, הכרוכה במידה מסוימת של משמעת, הדרושה לביצועים גופניים נאותים, התאמת התלבושות והגברת האנרגיה. פירוש הדבר הוא כי נשים העוסקות בריקודי בטן צריכות לגלות אחריות לגבי המזון אותו הן אוכלות, ולאכול לעיתים קרובות את המזונות הנכונים.
זוהי אינה דיאטה במובן המקובל של המילה, אלא יותר מודעות לגבי השפעת התזונה על הפעולות והשגת המטרה הכללית, שהיא שמירה על משקל יציב.
תזונה נכונה לריקודי בטן
התזונה הנכונה לנשים העוסקות בפעילות גופנית מאומצת של ריקודי בטן, מורכבת מהרכיבים הבאים:
פחמימות עמילניים
קבוצת מזון זו צריכה להוות כשליש מהתזונה, היות ופחמימות עמילניים הם המקור העיקרי של הגוף לאנרגיה. יש להעדיף פחמימות מזוקקות על פני פחמימות מעודנות, היות והן מכילות את כל התבואה.
מזונות של דגנים מלאים עשירים בסיבים וחומרים מזינים אחרים המכילים יתרונות בריאותיים כוללים אורז מלא ופסטות מחיטה מלאה, ואין להפחיתם לחלוטין מהתזונה. עמילן מכיל סוכר, שהוא המקור העיקרי של הגוף לאנרגיה. העמילנים שולחים גם מסר מהיר למוח, על תחושת שובע. אכילת חלבון לבד גורמת לאכילת יתר, היות והגוף זקוק ליותר זמן לעבד אותו, ובסופו של דבר יגרום לצריכת יותר קלוריות המומרות לשומן.
ירקות ופירות
אין זה סוד או הפתעה גדולה, כי רכיבי תזונה אלו, העשירים בסיבים ורובם דלי קלוריות, מעניקים לגוף מקור טבעי של אנרגיה, במקום פרץ אנרגיה הקיים במזונות מעובדים ומזונות מוכנים מראש. גם הפירות והירקות צריכים להוות כשליש מהתזונה היומית וניתן לאכול אותם כלק מכל ארוחה. קערת דגנים עם חסה או ירקות עליים ירוקים אחרים נחשבת כמנת מזון. כמו כן, בטטות הן מקור מצוין של ויטמינים.
מים
הדבר עליו יש להציב את הדגש הרב ביותר הוא שתיית מים. מומלץ לקחת בקבוק מים לכל מקום, על מנת למנוע התייבשות ולרסן תחושת רעב. לעיתים קרובות, מים עונים על צרכים מדומים של רעב, כאשר מה שהגוף זקוק לו באמת הוא מים.
מוצרי חלב
אותם יש לצרוך במתינות בשל תכולת השומן הרווי הגבוהה שלהם, אך הם נחשבים למקור חשוב לסידן, החיוני לבריאות העצמות והשיניים. מומלץ לבחור מוצרי חלב דלי שומן.
בשר, דגים, ביצים ושעועית
קבוצת מזון זו כוללת חלבונים וצמחים, שהן מרכיב מהותי לבניית התאים. חלבון מספק לגוף בין 10-15% מהאנרגיה התזונתית שלו, הדרושה לצמיחה וביצועי גוף תקינים הדרושים לריקודי בטן.
לחמים, מזונות מהירים וממתקים
רכיבי מזון אלו רעים ביותר לגוף וגורמים לנפיחות. בטן נפוחה או יצירת בטן תחתונה מזיקה לפעילות, בולטת מעל הלבוש ומהווה מטרד במהלך הביצועים.
תזונה לפני הפעילות
לפני פעילות ריקודי הבטן יש לאכול ארוחה קלה, המורכבת מסלט ובשר רזה. דוגמה טובה לכך היא סלט תרד עם חמוציות מיובשות, אגוזי מלך וכדורי גבינת מוצרלה רזה או גבינת עיזים. זוהי ארוחה מאוזנת היטב וקלה להכנה.
תזונה לאחר הפעילות
לאחר פעילות ריקודי הבטן יש לשתות לפחות חמש כוסות מים על מנת לחדש את כמות הנוזלים בגוף, ולאחר מכן לאכול פחמימה עמילנית כגון חטיף גרנולה.
עקרונות התזונה המאוזנת
למרות שעקרונות תזונה מאוזנת ברורים ומובנים כמעט לכל אדם, יש להבין כי תזונה נכונה ובריאה היא עניין של גישה, ואין עקרונות תזונה מאוזנת המתאימים לכל אדם. כך שיש להתייעץ עם הרופא לפני ביצוע כל שינוי משמעותי במשטר האכילה.
המפתח לתזונה בריאה ומאוזנת הוא גיוון. יש לצרוך מזון מכל קבוצות המזון השונות כדי להבטיח שהגוף מקבל את הוויטמינים, החומרים המזינים והאנרגיה להם הוא זקוק על מנת לתפקד כראוי בפעילות המאומצת של ריקודי הבטן, תוך שמירה תקינה על הבריאות.
יחד עם זאת, יש להבין כי אין צורך להפחית רכיבים חיוניים מהתזונה, על מנת שלא להזיק לגוף. הגוף זקוק לשומן כדי לעכל כראוי את המזון ולשחרר את האנרגיה לאחר הפעילות הגופנית. שלילת שומנים מהגוף מובילה לתשוקה לאכילת מזון שאינו בריא, עשיר בנתרן ומכיל שומני טראנס.
תזונה מאוזנת אין פירושה אכילת ארוחה אחת טובה בלבד, או אכילת שלוש ארוחות ביום. פירוש הדבר הוא לאכול ארוחות קטנות וחטיפים לאורך כל היום על מנת להבטיח שהגוף מקבל את החומרים המזינים, האנרגיה והוויטמינים להם הוא זקוק על מנת לתפקד היטב בפעילות המאומצת של ריקודי בטן.
אכילת שלוש ארוחות טובות ביום, בהפרשי זמן רחוקים, מובילה לרעב, והחטיפים הנבחרים עשויים להיות לא בריאים, מלאים בסוכר ומובילים לחילוף חומרים כה מהיר, עד כי שעה לאחר אכילתם, מתעורר שוב הרעב. החטיפים בין הארוחות צריכים אף הם לשקף את צריכת כל קבוצות המזון השונות. פירות או ירקות חתוכים הם אופציה טובה בהרבה מאשר "פשיטה" על מכונות המזון האוטומטיות.