דיאטה

אפונה – מלאה בבריאות מצויינת לדיאטה!

אפונה האפונה היא צמח השייך מבחינה בוטנית למשפחת הקטניות. הפרי של האפונה ירוק ועגול וגדל בתרמיל. הצמח שאנו מכירים כאפונה נקרא גם אפון מתורבת. מלבדו ישנם שלושה מיני בר בסוג אפון הנקראים אפון נמוך, אפון קיפח ואפון מצוי. שלושת המינים האלו נמצאים בארץ ישראל ולמעשה השרידים הקדומים ביותר של האפונה נמצאו בישראל, בעיראק ובטורקיה. שרידים אלו תוארכו כבני למעלה מעשרת אלפים שנה.

ערכים תזונתיים של אפונה

להלן הערכים התזונתיים של מאה גרם אפונה מבושלת:

היתרונות הדיאטטיים של האפונה

האפונה מכילה כמות נמוכה מאוד של שומן ושיעור גבוה יחסית של סיבים תזונתיים. לאור זאת, מדובר על מרכיב מזון אידיאלי עבור אלו המעוניינים להפחית אי אילו קילוגרמים ממשקלם. הסיבים התזונתיים מסייעים לשחרור איטי של הגלוקוז מהמזון לדם ובעקבות כך גורמים לתחושת שובע מוגברת לאורך זמן רב יותר. הריכוז הקלורי הנמוך של האפונה תורם לכך שניתן ליהנות מארוחה בנפח גדול יחסית מבלי לצרוך כמות רבה של קלוריות.

מעבר לכך, הרי שהסיבים התזונתיים שבאפונה תורמים לספיחת הכולסטרול מהמזון וכן מסייעים למיצוק הצואה ולשיפור תפקוד מערכת העיכול.

היתרונות הבריאותיים של האפונה

Exit mobile version