דיאטה

כל הסיבות לאכול חזה עוף

חזה עוףחזה עוף הוא אחד מהנתחים הפופולאריים ביותר בישראל, שנחשבת לצרכנית עופות נלהבת. סך הכול שוק העוף בישראל מגלגל מדי שנה למעלה מארבעה מיליארד ₪ והצריכה הממוצעת של עוף לנפש עומדת על בין שלושים ושמונה לארבעים וחמישה קילוגרמים לשנה.

קרוב לתשעים אחוז מהציבור בישראל צורכים עוף באופן קבוע במהלך השבוע ואילו את המקום השני המכובד בטבלת הפופולאריות של חלקי העוף תופס חזה העוף.

באופן עקרוני המונח חזה עוף מתייחס לחלק הקדמי והבשרני בגוף העוף ללא קשר לסוג העוף אך בדרך כלל הכוונה היא לחזה שנלקח מתרנגולת. החזה של התרנגולת הינו בעל שיעור נמוך מאוד של שומן וקלוריות וניתן להכין אותו במגוון רחב ביותר של שיטות בישול.

הערכים התזונתיים של חזה עוף

במאה גרם של חזה עוף ניתן למצוא כמאה ועשרים קלוריות בלבד ומעט יותר מעשרים גרם חלבון, תכולת השומן בחזה העוף נמוכה מאוד ועומדת על כשלושה גרם בלבד. ההרכב המיוחד של חזה העוף שמשלב בין אחוזי שומן נמוכים לאחוזי חלבון גבוהים הפך אותו למוצר מזון החביב ביותר על אוכלוסיית האתלטים המעוניינים להשיג כמויות גבוהות של חלבון מבלי להשמין.

במאה גרם חזה עוף ניתן למצוא כשבעים וחמישה גרם מים, ויטמין A יש 9 מק"ג, 4 מק"ג חומצה פולית, 1.2 מ"ג ויטמין C ו- 0.2 מק"ג ויטמין B12. כמו כן, חזה עוף מכיל כמויות גבוהות של זרחן (210 מ"ג במאה גרם) ואשלגן (370 מ"ג במאה גרם).

היתרונות של חזה עוף

לא לחינם הפך חזה העוף לנתח פופולארי כל כך במחוזותינו. היתרונות הרבים של חזה העוף כוללים מצד אחד יתרונות תזונתיים ומצד שני יתרונות פרקטיים. להלן כמה מהם על קצה המזלג:

Exit mobile version