דיאטה

יתרונותיו של הכרום לגוף האדם

יתרונותיו של הכרום לגוף האדםהכרום הוא מינרל קורט, או ליתר דיוק מינרל אולטרה קורט. המשמעות היא שיש לצרוך פחות ממיליגרם אחד של כרום מדי יום. הכרום משמש בגוף האדם בעיקר לוויסות של רמות הגלוקוז בדם.

הכרום למעשה מסייע לקשירה של האינסולין לקולטנים שלו בתאי הגוף השונים ומגביר את היעילות של כניסת האינסולין לציטופלסמה. בנוסף לכך, הכרום חיוני להכנסת חומצות האמינו לשרירים וכן משחק תפקיד מרכזי במטבוליזם של כולסטרול ושומנים.

מה היא הכמות היומית המומלצת לצריכה?

להלן הכמות היומית המומלצת לצריכה של כרום בהתאם לגילאים השונים:

באילו מזונות הוא נמצא?

מזונות מן הצומח המהווים מקור איכותי לכרום הם בעיקר דגנים מלאים, נבט חיטה, שיבולת שועל, שזיפים מיובשים, ברוקולי וענבים. מזונות מן החי שמכילים כמות נאה של כרום הם בעיקר צדפות, מאכלי ים, חלמון ביצה, דבש, גבינות קשות, כבד ובשר בקר.

מה הם הגורמים לחוסר בכרום?

ישנו מגוון רחב ביותר של גורמים היכולים להוביל לחוסר בכרום. בין היתר מדובר על צריכה מופרזת של אלכוהול, שימוש כרוני בתרופות סטרואידיות, צריכה מופרזת של מזון מעובד, גיל מבוגר ועוד. כמו כן, כיום ידוע כי צריכה של תרופות נוגדות חומצה המכילות סידן פחמתי גורמות גם כן לפגיעה בספיגה התקינה של הכרום ולפיכך עלולות לגרום למצב של חוסר בכרום.

מה הם התסמינים של חוסר בכרום?

מאחר והכרום מסייע לכניסת האינסולין לתאים, הרי שחסר בכרום עלול לגרום לחוסר יציבות ברמות הגלוקוז בדם. למעשה, מחסור חמור בכרום מגדיל את הסיכוי לחלות בסוכרת סוג 2. כמו כן, מחסור בכרום עלול לגרום לעלייה ברמות הכולסטרול ובעקבות זאת להגדלת הסיכוי לחלות במחלות לב וכלי דם. במצבי חסר ניתן להגדיל את צריכת הכרום על ידי העשרת התפריט במוצרי מזון המכילים כרום, אך בהחלט ניתן גם לצרוך כרום באמצעות תוספי מזון המכילים את המינרל החשוב.

חשוב לדעת כי ישנן מספר התוויות נגד צריכה של תוסף מזון המכיל כרום ולכן מומלץ שלא לצרוך תוסף מזון המכיל כרום באופן עצמאי ללא התייעצות עם רופא.

קראו עוד: חשיבות נחושת לבריאות

Exit mobile version