דיאטה

מרווה – צמח בעל חשיבות תזונתית ובריאותית רבה

מרווה - צמח בעל חשיבות תזונתית ובריאותית רבהמרווה היא סוג של צמח השייך למשפחת השפתניים. סך הכול קיימים כשבע מאות מינים שונים של מרווה ואילו עשרים וארבעה מהם מיוצגים בצמחייה הארצישראלית.

המרווה היא בין צמחי התבלין והמרפא הנפוצים והעתיקים ביותר באזורי צמחייה ים תיכוניים ובארץ ישראל. המינים הגדלים בארץ ישראל הם בין היתר מרווה מצרית, מרוות הפטל, מרווה משולשת, מרוות החפים, מרווה רחבת גביע, מרוות המדבר ועוד. המינים בהם נעשה שימוש כתבלין ולריפוי הם מרווה משולשת, סלוויה דיווינורום, מרווה מרושתת, מרווה נאה ומרווה רפואית.

אילו שימושים נהוג לעשות במרווה?

לאורך ההיסטוריה נעשו במרווה שימושים רבים כשבין היתר מדובר על השימושים הבאים:

 מה הם הערכים התזונתיים של המרווה?

ברוב המקרים נהוג לחלוט את עלי המרווה במים רותחים ולהשליכם לאחר החליטה לאשפה. לפיכך, בחרנו לפרט עבורכם את הערכים התזונתיים שניתן למצוא במאה גרם של מרווה טחונה להלן:

היתרונות הבריאותיים של המרווה

באופן עקרוני, המרווה מכילה שפע של יתרונות תזונתיים, כשבין היתר מדובר על שיעור הסיבים התזונתיים המרשים, שיעור הוויטמינים והמינרלים ועוד. עם זאת, נהוג לצרוך כמויות קטנות מאוד של מרווה ולכן הערכים התזונתיים שלה כמעט שלא באים לידי ביטוי. לעומת זאת, ברפואה הפולקלוריסטית נהוג לייחס למרווה מגוון רחב של סגולות בריאותיות.

בין היתר המרווה ידועה כתורמת להקלה על כאבי בטן ושיפור תפקוד מערכת העיכול, כבעלת יכולת לחזק את המערכת החיסונית, כמסייעת לטיפול בפטריית הקנדידה, כמשפרת את יכולת הספיגה של המעי, כמסייעת בטיפול בבעיות של חוסר ריכוז, כמסייעת לטיפול בשלשולים, כחומר חיטוי לטיפול בדלקות חניכיים ובעיות נוספות בחלל הפה ועוד.

Exit mobile version