דיאטה

למה כדאי לאכול עדשים?

למה כדאי לאכול עדשים?העדשים הן הזרעים של מין צמח השייך למשפחת הקטניות הנקרא עדשה תרבותית. העדשה התרבותית הוא צמח חד שנתי הנמצא בשימוש האדם כבר אלפי שנים. עדות לכך ניתן למצוא בממצאים ארכיאולוגיים מהתקופה הנאוליתית (תקופה שהחלה כעשרת אלפים שנה לפני הספירה).

העדשים מגיעות במגוון רחב ביותר של צורות וצבעים כמו למשל עדשים ירוקות, עדשים חומות, עדשים שחורות ועדשים כתומות או אדומות.

העדשים נזכרות מספר פעמים בתנ"ך והאזכור המפורסם והמוכר ביותר שלהן נמצא ככל הנראה בסיפורו של יעקב שגנב את הבכורה מאחיו עשו תמורת נזיד עדשים ולחם מיצחק. ביהדות לאורך השנים העדשים נחשבו כמאכל אבלים ולכן עד היום נהוג לאכול מאכלים המורכבים מעדשים בסעודה המפסקת הנאכלת בערב תשעה באב ובסעודת ההבראה הנאכלת עת חוזר האבל לביתו לאחר הקבורה.

ערכים תזונתיים של עדשים

להלן הערכים התזונתיים שניתן למצוא במאה גרם עדשים מבושלות:

היתרונות הבריאותיים הגלומים בעדשים

Exit mobile version