דיאטה

פאסט פוד – מזון מהיר

פאסט פוד – מזון מהירפאסט פוד או מזון מהיר בעברית היא הגדרת מטרייה לשורה ארוכה של מזונות שהמשותף להם היא העובדה שניתן להגיש אותם תוך זמן קצר מאוד מרגע ההזמנה. המהירות היא תולדה של צורת ההכנה (הכנת כריך פשוט או טיגון בשמן עמוק למשל) או של העובדה שהמזון מוכן מראש וממתין להזמנה.

באופן עקרוני כל מזון שניתן להכין תוך זמן קצר יכול להיחשב כמזון מהיר, אך השימוש במונח פאסט פוד מיועד ברוב המקרים לתאר מזון שרכיביו התזונתיים דלים, שערכו הבריאותי נמוך ושמחירו זול כמו המבורגר, צ'יפס, פיצה, שניצל וכדומה.

ברוב המקרים מסעדות המגישות מזון מהיר פועלות כחלק מרשת ענפה של מסעדות דומות כשהדוגמה הטובה ביותר לרשת של מזון מהיר היא רשת מקדונלד'ס, המונה למעלה משלושים וחמישה אלף סניפים בכל רחבי העולם, נכון לשנת 2014.

ההיסטוריה של הפאסט פוד על קצה המזלג

מסעדות שמגישות מזון מהיר הן למעשה ביטוי מודרני של דוכני אוכל הרחוב שהיו קיימים מאז תחילת ההתיישבות בערים. בשנת 1912 נפתחה המסעדה הראשונה בארצות ברית שהגישה מזון מהיר. מסעדה זו שנפתחה בניו יורק נקראה אוטומט שכן על מנת לרכוש בה מנות, היה צריך לשלשל מטבע לחריץ ולאחר מכן הוסט חלון זכוכית קטן מאחוריו הסתתרה המנה המבוקשת.

המסעדה הפכה להצלחה עצומה ותוך זמן קצר מאוד צצו חנויות/מסעדות דומות בכל רחבי ארצות הברית. סוג זה של חנויות/מסעדות נשארו פופולאריות במהלך שנות העשרים והשלושים והיו הראשונות שהטמיעו בקרב הציבור הרחב את הרעיון לפיו ניתן לרכוש מזון מוכן ולקחת אותו הביתה. הסיסמה תחתיה פעלו הגופים ששיווקו צורה זו של צריכת מזון הייתה "פחות עבודה לאמא".

במהלך שנות העשרים נפתחה מסעדת מזון מהיר שנקראה וייט קסל בקנזס שחשפה בפני הלקוחות את תהליכי ההכנה של המזון. מסעדה זו מכרה ללקוחותיה המבורגרים במחיר של חמישה סנט האחד ובמשך עשרות השנים הבאות צצו מסעדות דומות שהציעו ללקוחותיהן סוגים שונים של מנות במחירים נמוכים עם אפשרות לקחת את המנות המוכנות הביתה.

מה הם הערכים התזונתיים של המזון המהיר?

ברוב המוחלט של המקרים ערכו התזונתי של המזון המהיר נמוך מאוד. הסיבה לכך נעוצה בין היתר בגורמים הבאים:

 

אולי יעניין אותך לקרוא גם:

חוקר חיפש ומצא: אלו הם המזונות והמאכלים שיכולים להציל את החיים שלכם

Exit mobile version