דיאטה

זרעי פשתן – מצויינים לבריאות שלך!

זרעי פשתןפשתן (בעברית צחה נקרא הצמח פשתה תרבותית) הוא צמח ממשפחת הפשתיים שאזור הגידול הטבעי שלו משתרע מאגן הים התיכון ועד להודו. חלקי הצמח השונים משמשים לייצור של נייר, תרופות, צבעים, סבונים ורשתות דייג וכן נהוג לגדל את הפשתן לנוי משום שהפרחים הכחולים שלו בעלי הגוון הסגול יפים למראה.

הזרעים של הפשתן חלקים וקטנים ומזכירים מאוד את זרעי השומשום וזרעי הצ'יה. צבעי הזרעים הם חום או צהוב-זהוב ולאחרונה עלתה קרנם של הזרעים כבעלי סגולות בריאותיות רבות.

ערכים תזונתיים של זרעי פשתן

במאה גרם זרעי פשתן ניתן למצוא 6.96 גרם מים, 534 קלוריות, 18.29 גרם חלבון, 42.16 גרם שומן ו- 28.88 גרם פחמימות. כמו כן, בכמות זו ניתן למצוא 27.3 גרם סיבים. רק בשביל לסבר את האוזן נציין כי כף אחת של זרעי פשתן שוקלת כעשרה גרם וכי בכוס מלאה בזרעי פשתן יש קרוב למאה ושבעים גרם זרעי פשתן.

בכמות זו של מאה גרם זרעי פשתן ניתן למצוא 255 מ"ג סידן, 5.73 מ"ג ברזל, 392 מ"ג מגנזיום, 642 מ"ג זרחן, 813 מ"ג אשלגן, 25.4 מק"ג סלניום, 2.48 מ"ג מנגן, 1.22 מ"ג נחושת ו- 4.34 מ"ג אבץ. מבחינת ויטמינים ניתן למצוא בכמות של מאה גרם זרעי פשתן: ויטמין C – כ 0.6 מ"ג, תיאמין (ויטמין B1) – כ 1.644 מ"ג, ריבופלבין – כ 0.161 מ"ג, ויטמין B6 – כ 0.473 מ"ג וויטמין K – כ 4.3 מק"ג.

מבחינת הרכב השומן של זרעי הפשתן, בכמות של מאה גרם ניתן למצוא 3.6 גרם חומצות שומן רוויות, 7.7 גרם חומצות שומן חד בלתי רוויות ו- 28.73 חומצות שומן חד בלתי רוויות. סך הכול במאה גרם זרעי פשתן ניתן למצוא 22.8 גרם חומצת שומן אומגה 3 (ALA) ואילו במאה גרם של שמן פשתן המופק מהזרעים של הפשתן, ניתן למצוא אף כמות גדולה יותר העומדת על 53 גרם.

יתרונות בריאותיים של זרעי הפשתן

זרעי הפשתן מכילים כמות גבוהה בצורה בלתי רגילה של סיבים. לפיכך, הזרעים מסייעים רבות במצבי עצירות או חוסר תקינות של מערכת העיכול. עם זאת, חשוב לזכור כי את תכולת הסיבים הגבוהה יש לגבות בשתייה מספקת ואף מוגברת של נוזלים. בנוסף לכך, הכמות המכובדת של חומצת שומן אומגה 3 בזרעי הפשתן תורמת להפחתת הסיכוי לחלות במחלות לב וכלי דם ומסייעת בהפחתת מדדי הדלקת.

מעבר לכל זה, זרעי הפשתן מכילים גם חומרים הנקראים ליגנינים שמספקים אפקט מגן מפני התפתחות של תאים סרטניים.

הערה חשובה לגבי צריכת זרעי פשתן

כאשר צורכים זרעי פשתן באופן קבוע חשוב לדווח על כך לרופא המטפל וזאת כיוון שכיום ידוע שישנן אינטראקציות מסוימות הנוצרות בין זרעי הפשתן לסוגים ספציפיים של תרופות כמו למשל תרופות לדילול דם, טיפול הורמונאלי חלופי, תרופות למחלת הסוכרת ועוד.

Exit mobile version