דיאטה

מהם היתרונות הבריאותיים של דג סלמון?

דג סלמוןהסלמון הוא אחד הדגים האהובים ביותר על הקהל הישראלי. ניתן לצרוך אותו נא, לכבוש אותו, לאפות אותו, לצלות אותו, לעשן אותו ועוד. מדובר על דג בעל בשר טעים מאוד ששמו בעברית אלתית. הסלמון חי באוקיינוס השקט, באוקיינוס האטלנטי, בימות הגדולות שממוקמות באמריקה הצפונית וכן במספר ימות אחרות.

הסלמון בוקע מהביצה במים מתוקים, לאחר הבקיעה הוא נודד לים וכאשר הוא מגיע לשלב ההתרבות, הוא שב למים המתוקים. לאורך ההיסטוריה מילא הסלמון תפקיד חשוב במגוון תרבויות שהתקיימו בסמוך לאזורי המחייה שלו. למעשה, כמעט בכל אחת ואחת מהתרבויות שהתפתחו לאורך החוף הצפוני של האוקיינוס השקט ניתן למצוא טקסים שנועדו לחגוג את החזרה של הדגים אל החוף.

הערכים התזונתיים של הסלמון

כעת נפרט אודות הערכים התזונתיים שניתן למצוא בכמאה גרם סלמון נא. חשוב לציין כי מדובר על ערכים ממוצעים וכי הערכים משתנים בהתאם לסוג הסלמון הספציפי שאתם מכינים ובהתאם להרכב השומנים הספציפי בדג.

כמו כן, חשוב לזכור כי הערכים התזונתיים של מנה משתנים בהתאם למרכיבים שלה. כך למשל ניתן בקלות להוסיף למנת הסלמון קלוריות רבות במידה ומטגנים את הסלמון בשמן עמוק, אך מצד שני ניתן לשמר את הערכים התזונתיים של הסלמון במידה ואוכלים אותו ללא תוספת שמן או תיבול.

היתרונות הבריאותיים של הסלמון

Exit mobile version