דיאטה

כל הסיבות לאכול אבטיח

כל הסיבות לאכול אבטיחהאבטיח הוא אחד הפירות הפופולאריים ביותר בישראל. מבחינה בוטנית האבטיח הוא ירק שרוע חד-שנתי המשתייך למשפחת הדלועים ואת פרי האבטיח הנושא את הזרעים אנחנו אוכלים בכל קיץ מחדש.

המוצא של האבטיח מאפריקה הדרומית והמשוונית והפרחים של האבטיח גדולים מאוד וצבעם צהוב בהיר. רוב רובו של הפרי מורכב ממים כשלמעשה פרי האבטיח מכיל למעלה מתשעים אחוז של מים.

ערכים תזונתיים של אבטיח

האבטיח מכיל כמות נאה של ויטמינים כמו למשל בטא קרוטן, ויטמין B5, ויטמין B3 ועוד. בנוסף לכך, בדומה לעגבנייה, גם האבטיח עשיר במיוחד בליקופן ובנוגדי חמצון אחרים כמו למשל ויטמין C (במנה של מאתיים וחמישים גרם אבטיח ניתן למצוא כמות השווה לרבע מהתצרוכת היומית המומלצת למבוגר של ויטמין C).

למרות טעמו המתוק ותכולת הסוכר הגבוהה יחסית, האבטיח אינו מכיל ריכוז קלורי גבוה וזאת בשל תכולת הנוזלים הגבוהה שלו. למעשה במנה של מאה גרם אבטיח ניתן למצוא כשלושים קלוריות בלבד.

סך הכל במאה גרם אבטיח ניתן למצוא קרוב לתשעים ושניים גרם מים, 0.61 גרם חלבון, קרוב לשמונה גרם פחמימות ו- 0.15 גרם שומן. בנוסף ניתן למצוא במאה גרם אבטיח 0.24 מ"ג ברזל, שבעה מ"ג של סידן, 0.4 גרם סיבים תזונתיים, 112 מ"ג אשלגן ואחד עשר מיליגרם זרחן.

ריכוז האשלגן הגבוה שבאבטיח יכול לסכן את בריאותם של חולי כליות משום שרמות גבוהות של אשלגן בדם שלא מסוננות על ידי הכליה יכולות להוביל להפרעות בקצב הלב.

צריכת האבטיח

אבטיח ניתן לאכול כשהוא טרי ופרוס לפרוסות או לקוביות וכן במטבחים שונים נהוג לכבוש או להחמיץ את האבטיח על מנת שניתן יהיה ליהנות ממנו גם בחורף. את האבטיח ניתן לאכול ללא ליווי של מזונות נוספים, בסלט פירות או כחלק ממנה שכוללת בנוסף מרכיבי מזון מלוחים להדגשת טעמו המתוק של האבטיח.

ביוון ובבולגריה למשל נהוג להגיש את האבטיח לצד גבינת פטה מלוחה או לצד זיתים. בנוסף, ניתן גם לקלות את גרעיני האבטיח ולצרוך אותם ללא קשר לפרי. בבתי קלייה מסוימים נהוג להוסיף לגרעינים תוספת של מלח כדי לחזק את טעמם הטבעי.

יתרונות האבטיח לבריאות

היתרונות של האבטיח רבים ומגוונים כשבין היתר מדובר על היתרונות הבאים:

ראו גם:
דיאטת אבטיח

Exit mobile version