דיאטה

כל הסיבות לאכול סלרי

כל הסיבות לאכול סלריסלרי (בעברית תקנית נקרא הסלרי כרפס ריחני) הוא אחד מהמינים ממשפחת הסוככיים. מדובר על צמח דו שנתי נפוץ שמקורו באגן הים התיכון, המשמש כירק מאכל ותבלין.

כירק מאכל הוא מצוי בשני זנים מרכזיים: סלרי עלים ושורש סלרי. שורש סלרי הוא צמח שצוואר השורש שלו מעובה וגבעולי הצמח שלו יחסית קצרים וסלרי עלים הוא צמח שנעשה בו שימוש בעיקר בגבעולים ובעלים ולפיכך הם ארוכים וגדולים.

מה הם הערכים התזונתיים של הסלרי?

במאה גרם סלרי ניתן למצוא מעט יותר מתשעים וחמישה גרם של מים, שש עשרה קלוריות בלבד, 0.69 גרם חלבון, 2.97 גרם פחמימות, ו- 0.16 גרם שומן.

כמו כן, במאה גרם סלרי ניתן למצוא: ויטמין A – כ 22 מ"ג, ויטמין C – כ 3.1 מ"ג וכמות נאה של מינרלים דוגמת ברזל (0.2 מ"ג במאה גרם), סידן (40 מ"ג במאה גרם), מגנזיום (11 מ"ג במאה גרם), זרחן (24 מ"ג במאה גרם), אשלגן (260 מ"ג במאה גרם) ונתרן (80 מ"ג במאה גרם). מעבר לכל זה, במאה גרם של סלרי ניתן למצוא כאחד וחצי גרם של סיבים תזונתיים.

מה הם היתרונות הבריאותיים של הסלרי?

ברפואה האלטרנטיבית מייחסים לסלרי סגולות בריאותיות רבות בעיקר כצמח המסוגל להוריד את רמת הכולסטרול ולחץ הדם. הסלרי מביא לחיזוק העצמות, מסייע לשיכוך עוויתות מעיים, מכיל שפע של ויטמינים חשובים ומינרלים ולפיכך מביא להאטת תהליכי ההזדקנות ומסייע למלחמה בנזקי הרדיקלים החופשיים המאיצים את התהוות התהליכים הסרטניים.

הסלרי כמרכיב חשוב בתזונה במהלך הדיאטה

הסלרי נחשב בעיני רבים כירק מאכל בעל ערך קלורי שלילי. המשמעות היא שהכנת הסלרי והעיכול שלו דורשים מהגוף להשקיע יותר אנרגיה מכמות האנרגיה שהירק מספק לגוף. הירק דורש לעיסה ממושכת בעיקר בצורתו הטרייה וכמעט שאינו תורם לגוף שומן או קלוריות.

כיצד ניתן לצרוך את הסלרי?

Exit mobile version