דיאטה

היתרונות והחסרונות של אכילת פירות יבשים

פירות יבשיםפירות יבשים הם פירות טריים שעברו תהליך טבעי או ממוכן של ייבוש. הפירות היבשים הנפוצים ביותר בישראל הם צימוקים, שזיפים, תאנים ותמרים אך בעיקרון ישנו מגוון רחב ביותר של פירות מיובשים שנהוג לאכול במדינות שונות בעולם. בין היתר מדובר על עגבניות, תות שדה, אפרסמון, פפאיה, חבושים, מנגו, קיווי, תפוח ועוד.

את הפירות היבשים ניתן לצרוך כמו שהם אך בהחלט גם ניתן להוסיף אותם קצוצים לדגני הבוקר, לשלב אותם בתבשילי בשר וירקות, להשתמש בהם בתערובת של עוגות בחושות ועוד. הפירות היבשים היו הדרך היחידה שבה יכלו יהודי הגולה לטעום מפירות ארץ ישראל טרם המצאת מערכות הקירור המודרניות, אך אכילת הפירות היבשים נותרה פופולארית עד ימינו, בעיקר בט"ו בשבט.

הערכים התזונתיים של פירות יבשים

קצרה היריעה מלהכיל את הערכים התזונתיים של כול סוגי הפירות היבשים ולפיכך בחרנו לפרט רק אודות כמה מהפירות הפופולאריים ביותר על קצה המזלג. הערכים המצוינים מתאימים עבור מאה גרם מוצר:

היתרונות התזונתיים של פירות יבשים

אחד היתרונות המרכזיים של הפירות היבשים בא לידי ביטוי בכך שהם מכילים ריכוז גבוה של סוכרים פשוטים. הודות לעובדה זו והודות לכך שניתן לשאת אותם בקלות ולשמור אותם ללא קירור למשך תקופות ארוכות, הרי שמדובר על חטיף מצוין עבור טיולים או עבור רצים למרחקים ארוכים. עם זאת, היתרון המשמעותי הזה בטל בשישים כאשר מנשנשים את הפירות היבשים כעניין שבשגרה.

חשוב להבין כי הייבוש של הפרי הטרי גורם לכך שריכוז המים נהיה נמוך יותר ובעקבות זאת ריכוז הסוכר בפרי נהיה גבוה יותר. למעשה, בפרי מיובש ממוצע ניתן למצוא פי חמישה יותר קלוריות משניתן למצוא באותו פרי כשהוא טרי, קחו זאת לתשומת לבכם. יתרה מזאת, לחלק מהפירות היבשים נהוג להוסיף סוכר וכך ערכם הקלורי גבוה אף יותר.

כמות הסיבים התזונתיים בפירות יבשים

מעבר לזמינות של הסוכר ולאפשרות לשאת את הפירות בקלות מבלי לקרר אותם, הפירות היבשים עשירים מאוד בסיבים תזונתיים. הודות לכך צריכה של פירות יבשים מאפשרת ליהנות מתחושת שובע מוגברת לאורך זמן. גם כאן ניתן לראות כי הפירות היבשים יכולים לבוא לעזרנו כל אימת שאנחנו נתקפים ברעב בין הארוחות.

מעבר לכל זה, ישנם פירות יבשים שמהווים מקור מושלם לסידן כמו למשל תאנים מיובשות, אחרים עשירים מאוד באשלגן וכן ישנם פירות העשירים ביותר בנוגדי חמצון. המוביל בכמות נוגדי החמצון הוא השזיף המיובש.

Exit mobile version