דיאטה

פירות

פירותבמשמעות הבוטנית, פירות הם האמצעי שבו עושה שימוש הצמח על מנת להפיץ את הזרעים שלו שכן בתוך הפרי ישנם זרעים העטופים בחומר מזין המוקף בקליפה.

עם זאת, מבחינה קולינרית נהוג לסווג פירות רבים בתור ירקות ולהתייחס רק לפירות חמוצים או מתוקים כאל פירות. כך למשל המלפפון שנחשב כפרי לכל דבר מבחינה בוטנית, מסווג כירק לכל דבר מבחינה קולינרית. במאמר שלפניכם נתייחס לפירות במובן הקולינרי של המילה.

הערכים התזונתיים של הפירות

לא ניתן להגדיר באופן כולל את הערכים התזונתיים של הפירות כולם כיוון שישנו מגוון עצום של פירות הנבדלים זה מזה בערכים התזונתיים שלהם. עם זאת, באופן כללי ניתן לכתוב כי רוב הפירות מכילים אחוז גבוה מאוד של מים, אחוז גבוה של סוכרים יחסית לירקות ואחוזי שומן נמוכים עד אפסיים.

כמו כן, הפירות מכילים כמות גבוהה של סיבים תזונתיים בדגש על פירות הדר, אפרסמונים, בננות ועוד. מעבר לכל זה, הפירות מכילים ויטמינים רבים ומינרלים רבים החיוניים לבריאותנו.

נוגדי החמצון שנמצאים בפירות משתנים בהתאם לצבע הפרי להלן:

המלצות לצריכת פירות

אמנם כפי שניתן להבין, הפירות מועילים מאוד לבריאות, אך יש לציין כי בשל תכולת הסוכר הגבוהה של הפירות מומלץ שלא להפריז בצריכתם. את הפירות ניתן לשלב בתפריט היומי במגוון דרכים באופן מתון להלן:

Exit mobile version