דיאטה

קורנית – על טעם ועל ריח

קורניתקורנית היא סוג של צמחי תבלין השייכים מבחינה בוטנית למשפחת השפתניים. בסוג זה נכללים למעלה מ-350 מינים שונים שמקורם באסיה, צפון אפריקה ואירופה. מקור המונח העברי מגיע מתחושת הקור הנוצרת בפה כאשר לועסים את עלי הצמח (הצמח מוכר גם בשם טימין). את הקורנית ניתן להשיג בישראל במשך כל ימות השנה.
המינים הנפוצים ביותר בארץ הם קורנית מקורקפת, הנפוצה בעיקר במרכז ובצפון, וקורנית הערבות, הנפוצה במיוחד בערבה ובנגב. מינים בולטים נוספים הם קורנית ספרדית, קורנית לימונית וקורנית הבר. את עלי הקורנית ניתן לאכול כשהם טריים או יבשים.

הצמח הטרי עשיר יותר בטעמיו בהשוואה לצמח המיובש, אך קשה יותר לעבוד אתו במטבח. בנוסף, משך חיי המדף שלו קצר יחסית, והוא שומר על טריותו כשבוע בלבד.

ערכים תזונתיים של קורנית טרייה

להלן הערכים התזונתיים של מאה גרם קורנית טרייה:

• 101 קלוריות
• 5.56 גרם חלבון
• 24.45 גרם פחמימות
• 1.68 גרם שומן שמתוכם 0.467 גרם שומן רווי
• 14 גרם סיבים תזונתיים
• 65.11 גרם מים.

מינרלים

• 9 מ"ג נתרן,
• 609 מ"ג אשלגן
• 1.8 מ"ג אבץ
• 106 מ"ג זרחן
• 160 מ"ג מגנזיום
• 17.45 מ"ג ברזל
• 405 מ"ג סידן.

ערכים תזונתיים של קורנית מיובשת

להלן הערכים התזונתיים של מאה גרם קורנית מיובשת:

• 276 קלוריות
• 9.11 גרם חלבון
• 63.94 גרם פחמימות
• 7.43 גרם שומן שמתוכם 2.73 גרם שומן רווי
• 37 גרם סיבים תזונתיים
• 7.8 גרם מים.

ויטמינים – 0.513 מ"ג ויטמין B1 (תיאמין); 0.4 מ"ג ויטמין B2 (ריבופלבין); 4.94 מ"ג ויטמין B3 (ניאצין); 274 מק"ג ויטמין B9 (חומצה פולית); 0.55 מ"ג ויטמין B6 ו- 50 מ"ג ויטמין C.

מינרלים

• 55 מ"ג נתרן
• 814 מ"ג אשלגן
• 6.2 מ"ג אבץ
• 201 מ"ג זרחן
• 220 מ"ג מגנזיום
• 123.6 מ"ג ברזל
• 55 מ"ג נתרן
• 1890 מ"ג סידן.

ניחוח מופלא ושפע סגולות בריאותיות

מעבר לכך שמדובר על צמח תבלין המוסיף לכל תבשיל או מאפה ניחוח מיוחד ומופלא, הרי שהקורנית הינה בעלת סגולות בריאותיות רבות. בין היתר, הודות לשיעור הסיבים הגבוה, היא תורמת רבות לתפקוד מערכת העיכול.

הכמות הגבוהה של הסידן תורמת לבריאות העצם ולהפחתת לחץ הדם. בנוסף, הקורנית ידועה כבעלת פעילות אנטי בקטריאלית ואנטי דלקתית.

קראו עוד: היתרונות הבריאותיים של מיץ רימונים

Exit mobile version