דיאטה

שום – האנטיביוטיקה של הטבע

שום זה בריא!שום הוא קיצור שמו של צמח הנקרא שום הגינה. מדובר על מין השייך מבחינה בוטנית למשפחת הנרקיסיים. השימוש בשום נעשה בעיקר בתחום הקולינריה אם כי נעשה בו שימוש גם במגוון רחב של פרקטיקות רפואיות פולקלוריסטיות.

החלק שנהוג לאכול בצמח השום הוא למעשה הבצל של השום, המורכב ממספר שיניים. את שיני השום ניתן לאכול כשהן טריות, מוחמצות או מבושלות.

השום מכיל מרכיב הנקרא AMS שלא עובר פירוק במערכת העיכול. לפיכך, הוא משתחרר מהגוף בעיקר באמצעות ההזעה והנשימה. על מנת לנטרל את הריח של השום ניתן לצרוך מזונות אחרים כמו למשל פטרוזיליה, חלב או תפוח עץ.

ערכים תזונתיים של שום

להלן הערכים התזונתיים שניתן למצוא במאה גרם שום:

היתרונות הבריאותיים של השום

להלן חלק מהיתרונות הבריאותיים הרבים והמגוונים של השום:

חשוב לציין כי צריכה מופרזת של שום (למעלה מעשר שיני שום ליום) יכולה לגרום לתופעות לוואי לא נעימות כמו למשל הצטברות של גזים במערכת העיכול או תופעות אלרגיות שונות גם באנשים שאינם אלרגיים לשום, קחו זאת לתשומת לבכם.

Exit mobile version