דיאטה

שומרי משקל

שומרי משקלשומרי משקל היא חברת הרזיה בינלאומית מובילה כבר למעלה מחמישים שנה. הנהלת החברה פיתחה לראשונה את נושא קבוצות התמיכה כשיטה הטובה ביותר להשגת תוצאות הרזיה יעילות ובטוחות. השיטה מבוססת על נוסחת נקודות אכילה ומסייעת למיליוני אנשים ברחבי העולם לשמור על חיים בריאים ולהפחית ממשקלם באופן משמעותי.

החברה מורכבת מצוות מומחים מקצועיים בתחומים שונים כגון פסיכולוגים, תזונאים, פיזיותרפיסטים ומומחי בריאות, תוך התאמה למאפיינים אישיים וסביבתיים. כך למשל, בארץ, מותאמת תכנית שומרי משקל למאפיינים הסביבתיים בארץ והאופי המיוחד של הישראלים.

עקרונות שיטת שומרי משקל

מחקרים מוכיחים כי מדובר בשיטה המוצלחת ביותר להרזיה, כשכל המדריכים והמנחים הם "שמנים לשעבר" שהצליחו, בעזרת שיטת שומרי משקל, לשמור על משקל תקין ובריא לטווח הארוך והם מצוידים בידע הדרוש לתמיכה והדרכת חברי הקבוצה.

תכנית ההרזיה של שומרי משקל היא ידידותית, פשוטה וקלה ליישום. היא מתאימה לילדים, בני נוער, מבוגרים, נשים בהריון ולאחר לידה, נשים מניקות, קשישים ובני הגיל השלישי ועוד. התכנית כוללת מגוון של תפריטים מאוזנים ובריאים, הענקת כלים לשינוי של הרגלי החיים ודפוסי חשיבה על מנת להגיע לתוצאות משופרות של הרזיה כבר לאחר מספר שבועות מתחילת התכנית.

התכנית מלמדת את המשתתפים כיצד להתנהל במצב הזמני של עצירת המשקל ללא ירידת קילוגרמים נוספים, לאחר הפחתת הקילוגרמים הראשונים. במצב זה, הגוף זקוק להפוגה על מנת להתרגל למשקל החדש. עצירה זו מתרחשת בשל גורמים שונים, כולל גורמים הורמונליים, פיסיים, ירידה במוטיבציה להמשיך להקפיד על התפריט, וחוסר הקפדה על פעילות גופנית. מסיבה זו, חשוב להגיע לכל המפגשים, היות והבעיות מתחילות כשלא מגיעים למפגשים השבועיים, ולא נמצאים תחת פיקוח מקצועי.

שיטת נקודות פלוס

שיטת שומרי משקל מבוססת על נוסחת חישוב מתקדמת של רכיבי מזונות, המתייחסת לתרומת כל רכיב מזון לבריאות ולגוף. כל משתתף בתכנית מקבל הקצבת נקודות פלוס יומית המבוססת על מאפייניו האישיים, צרכיו ומטרותיו, כולל הכוונה להתנהלות חדשה של הרגלי אכילה.

שיטת הניקוד מתבססת על העדפת צריכת סיבים תזונתיים וחלבונים, כגון פירות, ירקות, חלבונים ודגנים מלאים, המובילים לתחושת שובע גבוהה לאורך זמן ומאיצים את הירידה במשקל, והימנעות או הפחתת מזונות כגון פחמימות, שומנים, נתרן וסוכרים.

את הנקודות מחשבים בנפרד לכל מרכיב מזון, ומסכמים את כל הנקודות, אם, למשל, רוצים לדעת כמה נקודות מכיל מתכון מסוים להכנה עצמאית, מחלקים את מספר הנקודות של כל רכיבי המתכון, במספר המנות המתקבלות.

כדי לצרוך את כל הנקודות היומיות המותרות, ועדיין להקפיד על תכנית תזונה והרזייה בריאה, מומלץ לאכול שלוש ארוחות גדולות ביום, ושתי ארוחות קטנות. אפשר אפילו לאכול בלילה, כל עוד שנקודות האכילה הלילית נכללות בסך הכול היומי.

אין צורך להיקלע להלקאות עצמיות במקרה של חריגה בנקודות. פשוט ממשיכים הלאה. המטרה היא ההתמדה ושמירה על הבריאות והשפיות, והקשיים ידועים ומובנים. כלל הברזל עליו יש להקפיד הוא לא לקצץ בשום אופן, ובוודאי שלא מתוך החלטה עצמאית, את מספר הנקודות היומיות המומלצות. התנהגות זו תפגע בתהליך הנכון של הירידה במשקל, תוביל להשגת משקל עודף במהירות ותפגע בבריאות.

Exit mobile version