דיאטה

למה כדאי לאכול שיבולת שועל?

למה כדאי לאכול שיבולת שועל?שיבולת שועל (קיצור של "שיבולת שועל תרבותית") היא מין בסוג הנקרא שיבולת שועל השייך מבחינה בוטנית למשפחת הדגניים. אנו צורכים את הזרעים של הצמח, המשמשים גם לייצור מזון לפרות, סוסים, תרנגולות, כלבים ועוד. שיבולת שועל תרבותית היא אחד מתשעה מינים של שיבולת שועל שניתן למצוא בישראל. היא גדלה כמעט בכל האזורים בארץ, למעט מרומי החרמון ודרום הנגב.

כיצד משתמשים בשיבולת שועל לצורכי מאכל?

שיבולת שועל היא חומר גלם נפוץ מאוד במגוון רחב של מטבחים בכל רחבי העולם כשבכל מטבח נהוג להשתמש בה באופן מעט שונה. כך לדוגמה בסקוטלנד ובאירלנד נהוג להכין דייסות משיבולת שועל מלאה ואילו באמריקה ובאנגליה נהוג להכין את הדייסות דווקא משבבים של שיבולת שועל (Oatmeal). בנוסף, ניתן להכין משיבולת שועל גם כדורי שוקולד, מאפינס, לביבות, פנקייקס, עוגיות ועוד.

מה בין שיבולת שועל לקוואקר?

בישראל רבים נוהגים לקרוא לשיבולת שועל ובעיקר לדייסה המכינים משיבולת שועל בשם קוואקר. קוואקר הוא למעשה שמו של מותג אמריקאי שהפך במהלך השנים לשם גנרי לשיבולת שועל (בדומה למותג ג'יפ, פלאפון וטיפקס). בלוגו של המותג המקורי ניתן למצוא איכר המשתייך לאגודת הידידים, שחבריה מוכרים בעיקר בכינוי קוויקרים (quakers).

הערכים התזונתיים של שיבולת שועל

להלן הערכים התזונתיים של מאה גרם שיבולת שועל:

היתרונות הבריאותיים של שיבולת שועל

להלן היתרונות הבריאותיים המרכזיים של שיבולת שועל:

Exit mobile version