Site icon דיאטה

אגוזים – מקור שומן בריא וטעים!

אגוזים - מקור שומן בריא וטעים!מבחינה בוטנית, האגוז הוא פרי יבש בעל זרע יחיד שהקליפה החיצונית שלו הופכת לקשה מאוד ככל שהוא מבשיל. עם זאת, מבחינה קולינרית, ההגדרה של האגוז רחבה יותר וכוללת סוגים שונים של פירות וזרעים.

באופן כללי המונח אגוז מתייחס לכל סוג של גרעין שמנוני וגדול שמצוי בתוך קליפה המשמש להכנת מזון או בתור תבלין. כך למשל ישנו מגוון רחב ביותר של אגוזים המשמשים לבישול שאינם נחשבים לאגוזים מבחינה בוטנית. בין היתר מדובר על קשיו, שקד מצוי, קוקוס, צנובר, פיסטוק, אגוז ברזיל ועוד.

היתרונות הבריאותיים של סוגי אגוזים שונים

להלן חלק מהיתרונות הבריאותיים הגלומים בסוגים השונים של האגוזים הנפוצים בישראל על קצה המזלג:

שילוב אגוזים בתזונה היומית

את האגוזים ניתן לשלב פחות או יותר בכל סוג של ארוחה. כך למשל ניתן לשלב אותם בסוגים שונים של סלטי ירקות או סלטי פירות, להוסיף אותם לדגני הבוקר, ליוגורט, למנות מוקפצות, לעוגות, פשטידות ועוד. כמו כן, ניתן לטחון את האגוזים השונים להכנת ממרח וכן לשלב אותם בסוגים שונים של מתבלים להוספת מרקם מעניין.

חשוב להיות ערים לכך שהאגוזים השונים מכילים לרוב לא מעט קלוריות ולפיכך יש להתייחס לכך בחישוב הקלוריות היומי. כך למשל במאה גרם של אגוזי מקדמיה ניתן למצוא כ- 718 קלוריות, במאה גרם של אגוזי פקאן ניתן למצוא כ- 730 קלוריות ואילו במאה גרם אגוזי קשיו ניתן למצוא כ- 553 קלוריות במאה גרם. לאור זאת, מומלץ להעדיף להוסיף אגוזים לארוחה במקום לנשנש אותם באופן בלעדי שכן בנשנוש הצריכה עלולה להיות לא מבוקרת.

Exit mobile version