דיאטה

היתרונות התזונתיים של דלעת ערמונים

היתרונות התזונתיים של דלעת ערמוניםדלעת ערמונים היא פרי פיתוח ישראלי. מדובר על זן של דלעת אמריקאית הנקראת Acorn. בעברית נקראת דלעת Acorn בשם דלעת בלוט וזאת כיוון שצורתה החיצונית מזכירה את צורתם של בלוטי האלון.

דלעת ערמונים היא דלעת בעלת ממדים צנועים יחסית בהשוואה לזנים אחרים של דלעת. המשקל הממוצע של דלעת ערמונים נע בין שלוש מאות חמישים לארבע מאות גרם, צבעה החיצוני של הקליפה הוא ירוק-שחור והציפה של דלעת ערמונים מכילה בין שניים עשר לשישה עשר אחוז סוכר ואף למעלה מכך.

אחוז הסוכר הגבוה מעניק לדלעת ערמונים את טעמה המתוק ושמה ניתן לה על שום כך שטעמה מזכיר במידה מסוימת טעם של ערמונים קלויים. בשל צורתה המיוחדת של דלעת הערמונים נהוג להשתמש בה בעיקר למילוי, אך בהחלט ניתן לעשות בה שימוש במגוון רחב של תבשילים, מנות מוקפצות, אפויות ועוד.

ערכים תזונתיים של מאה גרם דלעת ערמונים

* 40 קלוריות, 87.78 גרם מים, 0.8 גרם חלבון, 0.1 גרם שומן, 10.42 גרם פחמימות וגרם וחצי של סיבים תזונתיים.

* מינרלים – 0.13 גרם אבץ, 347 מ"ג אשלגן, 32 מ"ג מגנזיום, 33 מ"ג סידן, 0.7 מ"ג ברזל, 36 מ"ג זרחן ושלושה מ"ג נתרן.

* ויטמינים – ויטמין A – כ 367 יחב"ל, חומצה פולית – כ 17 מק"ג, ויטמין B6 – כ 0.154 מ"ג, ויטמין B3 – כ 0.7 מ"ג, ויטמין B2 – כ 0.01 מ"ג, תיאמין – כ 0.14 מ"ג וויטמין C – כ 11 מ"ג.

האינדקס הגליקמי של דלעת ערמונים

האינדקס הגליקמי הוא מדד המאפשר לנבא את העלייה ברמת הגלוקוז בסרום לאחר אכילה של מאה גרם ממזון מסוים. האינדקס הגליקמי של דלעת ערמונים נמוך במיוחד ועומד על 41 בלבד. האינדקס הגליקמי הנמוך יחסית הוא תוצאה של תכולת הסיבים הגבוהה וכמות הפחמימות הקטנה שבדלעת הערמונים.

היתרונות הבריאותיים של דלעת ערמונים

 

אולי יעניין אותך לקרוא גם:

אילו מאכלים מומלצים לבריאות העיניים ואילו עלולים להזיק לעיניים? עושים סדר

Exit mobile version