דיאטה

החשיבות הבריאותית של אכילת אבוקדו

אבוקדוהאבוקדו הוא אחד מהירקות האהובים ביותר על הקהל הישראלי ובישראל מגדלים זנים רבים של אבוקדו הנחשבים לפופולאריים במיוחד בגרמניה ובצרפת.

למעשה, ייצוא האבוקדו בישראל שני בהיקפו רק לייצוא פירות ההדר. הזנים הגדלים בישראל כוללים את האטינגר, פוארטה, נבאל וריד, גליל, פינקרטו והאס. סך הכול היבול השנתי של האבוקדו בישראל נע בין שישים למאה ועשרים טון.

ערכים תזונתיים של אבוקדו

במאה גרם של אבוקדו ניתן למצוא כמאה ושישים קלוריות, שני גרם חלבון, תשעה גרם פחמימות וחמישה עשר גרם שומן. כמו כן, בכמות זו ניתן למצוא כשבעה גרם של סיבים תזונתיים, 7 מק"ג ויטמין A, סך הכול 3.6 מ"ג ויטמינים מקבוצה B, 485 מ"ג אשלגן, 29 מ"ג מגנזיום, 0.55 מ"ג ברזל ועוד.

היתרונות הבריאותיים של האבוקדו

שמן אבוקדו

מעבר לכך שניתן לאכול את האבוקדו ללא כל עיבוד, הרי שנהוג כיום לייצר מהאבוקדו גם שמן. שמן אבוקדו נחשב לאחד מהשמנים האיכותיים והבריאים ביותר המופקים מהצומח. בדומה לשמן הזית, גם שמן אבוקדו מכיל כמות גבוהה של חומצות שומן חד בלתי רוויות אך בשמן האבוקדו השיעור של חומצות שומן אלה עומד על שבעים ושניים אחוזים ואילו בשמן זית שיעורן עומד על שישים ושישה אחוז בלבד.

מעבר לכך, שמן אבוקדו מכיל תשעה אחוז בלבד של חומצות שומן מסוג אומגה 6 וזאת בהשוואה לשמן זית המכיל כשניים עשר אחוז. כמו כן שמן אבוקדו מכיל גם אחוז נמוך יותר של שומן רווי.

Exit mobile version