דיאטה

למה כדאי לאכול יוגורט?

למה כדאי לאכול יוגורט?יוגורט הוא מוצר חלב המיוצר בתהליך שבו מחמיצים את החלב באמצעות חיידקים. בתהליך המטבוליזם שלהם, חיידקים אלו צורכים את הלקטוז (הסוכר הנמצא בחלב) ומפרישים חומצה לקטית. תהליך הייצור של היוגורט מתאפשר הודות לשני זני חיידקים מזופיליים בלבד, המעבדים את החלב במקביל. זנים אלה נקראים לקטוסצילוס בולגריקוס וסטרפטוקוקוס טרמופילוס.

שני הזנים פועלים באופן סינרגטי, כאשר כל אחד מהם מפריש מרכיבים מסוימים המסייעים בתהליך ההחמצה לזן השני. בתחילת התהליך מחממים את החלב לטמפרטורה הנעה בין 38-46 מעלות צלזיוס, לאחר מכן, מוסיפים לחלב המחומם את המחמצת המתאימה לו ומניחים לו להגיע לרמת PH בסביבות 4.6. לאחר הקירור, למעשה היוגורט מוכן.

נכון להיום, את גילוי היוגורט מייחסים לשבטים טורקיים שחיו במרכז אסיה לפני כ- 4500 שנים. ככול הנראה, בתקופה זו היוגורט נוצר לא בצורה מכוונת אלא בתסיסה ספונטנית על רקע חדירה של חיידקים שהצליחו לחדור לשקי העור ששימשו בימי קדם להובלת חלב במסעות. המילה יוגורט ככול הנראה נגזרת מהמילה הטורקית שפירושה לערבב, שכן ערבוב היה החלק המרכזי בתהליך ההכנה של היוגורט. עד למאה העשרים היוגורט לא היה נפוץ מחוץ לאירופה, הודו ומרכז ומזרח אסיה.

מה הם היתרונות הבריאותיים של היוגורט?

כיצד נוכל לבחור את היוגורט הבריא ביותר?

תחום היוגורטים מתאפיין במגוון רחב בצורה בלתי רגילה ולאור המבחר העשיר לא פשוט לבחור את היוגורט הבריא ביותר. אי לכך, הכנו לכם כמה כללים שיעזרו לכם לעשות מעט סדר בבלגן להלן:

Exit mobile version