ערכים תזונתיים של פלפל ירוק
להלן הערכים התזונתיים של מאה גרם פלפל ירוק:
20 קלוריות בלבד, 0.86 גרם חלבון, 4.64 גרם פחמימות, 0.17 גרם שומן, 1.7 גרם סיבים תזונתיים ו- 93.9 גרם מים.
ויטמינים – ויטמין A – כ 18 מק"ג, ויטמין B1 – כ 0.057 מ"ג, ויטמין B2 – כ 0.028, ויטמין B3 – כ 0.48 מ"ג, ויטמין B5 – כ 0.099 מ"ג, ויטמין B6 – כ 0.224 מ"ג, חומצה פולית (ויטמין B9) – כ 10 מ"ג, ויטמין K – כ 7.4 מק"ג ו- ויטמין C – כ 80.4 מ"ג.
מינרלים – 175 מ"ג אשלגן, 0.13 מ"ג אבץ, 20 מ"ג זרחן, 10 מ"ג מגנזיום, 0.34 מ"ג ברזל ועשרה מ"ג סידן.
היתרונות הבריאותיים של פלפל ירוק
היתרון המרכזי של הפלפל הירוק בא לידי ביטוי בתכולה הקלורית הנמוכה שלו שעומדת כפי שציינו על עשרים קלוריות בלבד למאה גרם. הצפיפות הקלורית הנמוכה של הפלפל הופכת אותו לירק אידיאלי עבור אלו שמעוניינים להשיל אי אילו קילוגרמים ממשקלם.
כמו כן, מאחר ומדובר על ירק שקל מאוד לשאת בתיק ללא חשש מהשחרה או רקב, הרי שנוח לקחת אותו לעבודה, לבית הספר או לגן ופשוט לנגוס בו כמו שנוגסים בתפוח.
מעבר לכך, קל מאוד למלא את הפלפל למשל בגבינה דלת שומן וכך להוסיף לו כמות נאה של חלבון מבלי להוסיף לו כמות גדולה מדי של שומן או אנרגיה. הפלפל הירוק מכיל כמות נאה של ויטמינים בדגש על ויטמין C וכן מכיל כמות נאה של סיבים תזונתיים המסייעים לשיפור תפקוד מערכת העיכול ומסייעים ליהנות מתחושת שובע מוגברת לאורך זמן.
צריכת פלפל ירוק
ההמלצה הטובה ביותר היא לאכול את הפלפל הירוק כמו שהוא בסלט או כחטיף בריא בין הארוחות. עם זאת, בהחלט ניתן לשלב את הפלפל במגוון רחב של מזונות. כך למשל ניתן למלא את הפלפל בתערובת של גבינות, אגוזים ועשבי תיבול ולאפות אותו בתנור או למלא את הפלפל בתערובת של אורז ובשר ולבשל על אש נמוכה למשך זמן רב עד להתרככות ולבישול המילוי.
את הפלפל ניתן להחמיץ, לכבוש ואף לקלות על אש גלויה או על המנגל לתוספת אטרקטיבית לארוחת בשרים. קוביות קטנות של פלפל יכולות להוות קישוט נפלא למגוון רחב של מנות, החל מקסדיות מקסיקניות וכלה בכריכים וכן ניתן לשלב חתיכות פלפל בכל שייק בריאות ירוק.