ארבעה מתכונים מנצחים לסלטים ירוקים!

ארבעה מתכונים מנצחים לסלטים ירוקים!פריחת הירקות הירוקים עם בוא האביב פירושה שהגיעה העת להשיב את הסלטים הירוקים לתפריט, ולהשיג את יתרונותיהם הבריאותיים הרבים. תרד וצנוניות בריאים למוח ולעצמות חזקות, ומכילים שפע ויטמין K.

מחקר שנערך באוניברסיטת טאפטס בבוסטון, מצא כי צריכה נמוכה של ויטמין K בקרב נשים, נקשר עם צפיפות עצם נמוכה. כוס צנוניות מכילה 120% ויטמין K, ומנת תרד מכילה 170% מהוויטמין. סלט ירקות ירוקים, המורכב מתרד וחסה, מכיל שפע ויטמין A המשפר את הראייה, ומגן על העיניים מפני נזקי רדיקלים חופשיים.

המתכונים הבאים מכילים ירקות טריים, מנות של עלים ירוקים כגון קורנית, המתאימים לסלטים ירוקים טעימים שיכולים ללוות כל ארוחה בריאה ודיאטטית.

סלט עשבי תיבול עם עגבניות, פלפל וגבינה בולגרית

זהו סלט תוסס, צבעוני, טעים ובריא.

המצרכים:

כף שמן זית

כפית וחצי מיץ לימון טרי

חצי שן שום קטנה כתושה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

2 כוסות חסה קצוצה

2 כוסות תערובת עשבי תיבול

כוס עגבניות שרי חצויות

פלפל אדום פרוס

2 כפות גבינה בולגרית 5% מפוררת

אופן ההכנה:

בקערה גדולה, מערבבים היטב את השמן, מיץ הלימון, השום, המלח, והפלפל השחור.

מוסיפים את החסה, הגמבה, העגבניות, הגבינה הבולגרית, ומערבבים.

טועמים ומתקנים תיבול.

סלט עלים ירוקים ותפוחים

הפרוסות הפריכות המתוקות של התפוחים מאזנות את טעם העלים הירוקים.

מצרכים:

כף שמן זית

כף וחצי מיץ לימון טרי

חצי שן שום קטנה כתושה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

2 כוסות עלי חסה ירוקה קרועים לפיסות

2 כוסות תערובת עלי בייבי חתוכים

חצי תפוח עץ ירוק קטן פרוס

אופן ההכנה:

בקערה גדולה, מערבבים היטב את מיץ הלימון, השום, השמן, מלח ופלפל שחור.

מוסיפים את החסה, עלי הבייבי והתפוח, ומערבבים היטב.

סלט ירוק נהדר

זהו סלט ירוק נפלא לערבי קיץ. ניתן להוסיף לו מעט פירות, ואת כל הירקות האהובים הרצויים.

מצרכים:

כף שמן זית

כף חרדל דיז'ון

כף חומץ בן יין

חצי כפית מלח

חצי כפית סוכר

מעט פלפל שחור ופלפל לבן

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

2 כפות מיץ לימון טרי

2 שיני שום קצוצות

אבוקדו קלוף ומגולען, חתוך לקוביות

2 כוסות עלי בייבי ירוקים מעורבים קצוצים

כפית שקדים פרוסים שאינם קלויים

כוס גבינה בולגרית 5% מפוררת

אופן ההכנה:

בקערה גדולה, מערבבים היטב את שמן הזית, החומץ, החרדל, המלח, הפלפל, הסוכר, הפטרוזיליה, מיץ הלימון והשום. מוסיפים את האבוקדו, ומערבבים עם הרוטב.

ממש לפני ההגשה, מוסיפים את ירקות הסלט ומקפיצים עם הרוטב. מפזרים שקדים פרוסים וגבינה בולגרית מעל.

סלט עלים ירוקים בסגנון איטלקי

שמן זרעי ענבים הוא סוד הסלט הזה. אם לא ניתן למצוא אותו, אפשר להשתמש בשמן זית. זמן ההכנה הוא 15 דקות, והוא מומלץ לאנשים הסובלים ממשקל עודף.

מצרכים:

2 כוסות עלי חסה קרועים

כוס צנוניות קצוצות

כוס עלי בייבי חתוכים

כוס בצל ירוק קצוץ

חצי פלפל אדום פרוס לטבעות

חצי פלפל ירוק פרוס לטבעות

12 עגבניות שרי

רבע כוס שמן זרעי ענבים, או 2 כפות שמן זית

2 כפות בזיליקום טרי קצוץ

רבע כוס חומץ בלסמי

2 כפות מיץ לימון

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים יחד את החסה, עלי הבייבי, הצנוניות, הבצל הירוק, הפלפל האדום, עגבניות השרי והפלפל הירוק.

מערבבים היטב את השמן, הבזיליקום, החומץ, מיץ הלימון, המלח והפלפל. יוצקים על הסלט, מערבבים ומגישים מיד.