פלאטו – עצירה בירידה במשקל

פלאטו – עצירה בירידה במשקלכל מי שאי פעם התנסה בדיאטת הרזיה, מכיר את השלב שבו הקילוגרמים פשוט מסרבים לרדת לאחר תקופה נחמדה של ירידה במשקל. אצל כל אחד השלב המתסכל הזה מתרחש בנקודת זמן אחרת כך, שאצל אחד הוא יכול להופיע לאחר חודש של הרזיה קבועה ואילו אצל אחר הוא יכול להופיע לאחר שלושה חודשים לצורך העניין.

במאמר שלפניכם נסביר מדוע מצב זה מתרחש וכן נספק מספר טיפים שיסייעו לכם לצאת ממנו ולהמשיך את התהליך החיובי שהתחלתם.

מה הם הגורמים לפלאטו?

כאשר ההכנסה הקלורית נמוכה מדי, הגוף שלנו מפרש זאת כמצב חירום ועושה כל מה שביכולתו כדי למנוע את המשך הירידה במשקל. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שהגוף שלנו תוכנן להתנהל בסביבה שבה לא ניתן פשוט ללכת למכולת ולקנות כיכר לחם, כך שכל מצב של רעב מתפרש אצלו כמצב שבו אין אוכל בסביבה הקרובה ולפיכך הוא מבין שיש לעשות מאמצי על לשמר את האנרגיה הנצרכת במשורה. המשמעות של כך היא שכל קלוריה הנכנסת לגוף נשמרת מכל משמר על ידי הורדת קצב חילוף החומרים.

בנוסף לכך, ישנה אפשרות שהפעילות הגופנית שבה אתם עוסקים כבר לא מהווה אתגר משמעותי עבור הגוף שלכם. אם לדוגמה התחלתם להתאמן בשחייה והקפדתם על תדירות קבועה של אימונים במהלך השבוע ועל עצימות קבועה במהלך האימונים, ייתכן מאוד שבתחילת התהליך הגוף שלכם התאמץ כדי לעמוד בקצב שהכתבתם לו, אבל בשלב מסוים הפעילות של השרירים נעשתה יעילה יותר והאימונים כבר לא מצריכים השקעה אנרגטית גבוהה כל כך כמו שהצריכו בתחילת הדרך. מעבר לכל זה, ייתכן מאוד שפשוט התחלתם לנשנש יותר מהרגיל מבלי לשים לב.

אלו הם רק חלק מהגורמים האפשריים לעצירת הירידה במשקל ולפיכך בכל מקרה שבו הגעתם לשלב הפלאטו המתסכל, מומלץ ביותר שתפנו לגורם מקצועי בדגש על דיאטנית קלינית עם רישיון לעסוק בתחום מטעם משרד הבריאות, על מנת שתוכלו להבין מדוע נעצרה הירידה במשקל וכיצד באפשרותכם להתניע את התהליך מחדש.

כיצד ניתן להתניע מחדש את הירידה במשקל?

לרוע המזל, רבים האנשים שחשים תסכול כה עז כשהם מגיעים לפלאטו, עד שהם מפסיקים את הדיאטה וחוזרים לאכול כמו שאכלו לפני שהחלו את התהליך של ההרזיה (במקרה הרע מדובר באכילה מופרזת).

אם אתם נמצאים כעת בשלב הפלאטו, אל לכם להתייאש ולהרים ידיים. תחת זאת, קראו את הטיפים שהכנו במיוחד עבורכם ותוך זמן לא רב תזכו לכך שתהליך ההרזיה יימשך. להלן הטיפים החשובים ביותר בנושא זה:

  • הגבירו את ההוצאה האנרגטית היומית על ידי הגברת העצימות של האימונים, על ידי הגברת התדירות או פשוט על ידי הארכת משך האימונים.
  • כמו כן, נסו לשנות את תכנית האימונים כך שתתחילו לאמץ שרירים שלא אימצתם עד כה.
  • נסו להבין היכן מסתתרות הקלוריות המיותרות שאתם צורכים במהלך השבוע. במקרים רבים מדובר בצריכת האלכוהול בסוף השבוע בזמן הבילוי עם החברים, אך לא אחת מתברר שפשוט מדובר בתוספת שמן הזית לסלט מדי יום. על ידי קיצוץ של קלוריות מיותרות, ניתן להקטין את הצריכה הקלורית מבלי לשנות באופן דרסטי את התפריט היומי וכך לעודד את המשך התהליך. על מנת לאתר את הקלוריות המיותרות, מומלץ ביותר לנהל יומן אכילה מסודר ומפורט.
  • חשוב מאוד לאכול ארוחות תכופות בשעות קבועות ולהימנע מדילוג על ארוחות. כאשר אנו מדלגים על ארוחות, אנחנו נוטים לצרוך כמות גדולה יותר של מזון בארוחה הבאה מבלי להיות מודעים לכך כלל.

ראו גם:
למה המשקל נתקע בשלב מסוים בדיאטה ואיך ניתן להתמודד?