מתכונים לכריכים טעימים, בריאים ומשודרגים

מתכונים לכריכים משודרגיםאם העולם הקולינרי היה תחרות פופולריות, את פרס המקום הראשון לא היו לוקחים כרוב או עלי בייבי, אלא כריך צנוע.

מתכונים אלו מציעים רכיבים לכריכים משודרגים, בטעמים בסיסיים עד גורמה, אותם ניתן להכין, ברוב המקרים, בתוך פחות מחמש דקות. בקצב החיים הקדחתני של היום, כריכים שאפשר לקחת לכל מקום, הם התשובה לארוחה מהנה, בריאה, ודיאטטית. לא פלא שילדים ומבוגרים אוכלים כמאתיים כריכים בממוצע מדי שנה.

כדי להכין את הכריך המשודרג הבריא ביותר, יש להכין את הרכיבים התזונתיים שמתאימים לילדים ומבוגרים, שנמצאים מחוץ לבית, ועדיין רוצים לאכול ארוחת בוקר או צהריים בריאה, הכוללת פסטרמה טרייה, גבינה צהובה רזה, או אפילו קינוח בריא מתוק.

כריך סלט עוף

אם נותרו שאריות מארוחת העוף של שבת, אפשר להכין סלט עוף עם חמוציות! הוא טעים ומהווה חלופה בריאה לכריכים המכילים רכיבים עתירי שומן.

זמן הכנה: 10 דקות

מצרכים ל-6-8 כריכים

3 כוסות שאריות עוף מבושל, מגורר

2 גבעולי סלרי קצוצים

2 בצלים ירוקים קצוצים

שליש כוס אגוזים, אפשר שיהיו קלויים

2 כפות מיונז קל

שליש כוס חמוציות ללא סוכר

שן שום טחונה

שמינית כפית פפריקה

מלח ופלפל לפי הטעם

מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

בקערה גדולה מערבבים את העוף, הסלרי, הבצל והאגוזים.

מוסיפים את המיונז, החמוציות, השום, התבלינים ומיץ הלימון.

מגישים על לחם מקמח מלא, שיפון או כוסמין.

הערה: הטעמים יכולים להיות אפילו טובים יותר כשמניחים לסלט להישאר בקערה במקרר למשך יממה, כך שמומלץ להכין אותו בערב ולהכין את הכריכים בבוקר.

כריך כרובית מבושלת במרקם שום וטופו

כריך זה מורכב מלביבות כרובית קלויה וטופו אפוי, פרוסות אבוקדו ורוטב עגבניות טריות פיקנטיות.

זמן הכנה: חמישים דקות

מצרכים לארבעה כריכים

כוס עגבניות טריות מרוסקות

רבע כוס כוסברה טרייה קצוצה

כף סחוג, אפשר יותר או פחות, לפי הטעם

כפית וחצי כמון טחון

חצי כפית פפריקה חריפה

רבע כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

חבילת טופו חתוך לקוביות

3 כוסות כרובית מופרדת לפרחים

2 כפות מיץ לימון טרי

2 כפות שמן זית

2 שיני שום טחונות

4 טורטיות מקמח מלא

אבוקדו פרוס

2 בצלים ירוקים קצוצים

הכנת הטופו

מחממים תנור ל-180 מעלות. מכינים תבנית עם נייר אפייה.

מערבבים בקערה קטנה את רוטב העגבניות, הכוסברה, הסחוג, הכמון, הפפריקה החריפה, מלח ופלפל.

מסדרים את קוביות הטופו על נייר האפייה. מברישים רבע כוס תערובת רוטב עגבניות. אופים במשך עשרים דקות, מנערים בעדינות ומברישים עם רבע כוס מתערובת העגבניות שנותרה. שומרים את הכמות שנותרה. אופים במשך עשרים דקות נוספות.

הכנת הכרובית – מערבבים את הכרובית עם מיץ הלימון, שמן הזית, השום וקורטוב מלח. מסדרים על נייר אפייה. אופים במשך רבע שעה, מערבבים ואופים במשך רבע שעה נוספת בתנור מחומם ל-180 מעלות.

הכנת הכריך – מסדרים על הטורטיות פרוסות אבוקדו וכרובית, מפזרים למעלה את רוטב העגבניות שנותר, עם כוסברה טרייה ובצל ירוק.

הערות: ניתן להחליף את רוטב העגבניות החם אם ההעדפה היא לכריך שאינו מתובל, ולהוסיף מעט חומץ במקומו. רוטב עגבניות חם מוסיף טעם מעת חומצי לכריך.