2 מתכונים טעימים לכרובית

2 מתכונים טעימים לכרוביתכרובית היא ירק טעים ובריא, המהווה מקור עשיר של ויטמין C, ויטמין K, חומצה פולית וסיבים תזונתיים. הכרובית ניתנת להגשה כתוספת לסלטים, וכחלק מתבשילים טעימים ומנות עיקריות.

סטייק כרובית עם צ'ימיצ'ורי

זהו מתכון כרובית מדהים ובריא, הנחשב כחלופה צמחונית לסטייק.

ערכים תזונתיים למנה:

101 קלוריות, 8 גרם שומן, 0 מיליגרם כולסטרול, 8 גרם פחמימות, 0 גרם סוכרים, 3 גרם חלבון, 3 גרם סיבים, 409 מיליגרם נתרן, 453 מיליגרם אשלגן.

מצרכים ל-4 מנות:

2 שיני שום טחונות

כף פלפל חריף קצוץ

3/4 כפית מלח

2 כפות אורגנו טרי קצוץ

2 כפות קורנית

2 כפות תימין טרי

2 כפות מים

2 כפיות חומץ שרי

חצי כפית פפריקה

כרובית גדולה

פלפל שחור טחון טרי לפי הטעם

3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

אופן ההכנה

מחממים מחבת קטנה או סיר ומערבבים ללא שמן את השום, הפלפל החריף והמלח. מבשלים על אש בינונית עד שהשום מתחיל לרחוש במשך כארבע דקות, אך לא עד שהוא משחים. מסירים מהאש ומוסיפים אורגנו, קורנית, מים, חומץ ופפריקה. מכסים ומניחים בצד.

מחממים תנור ל-450 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

מסירים את העלים החיצוניים של הכרובית, מניחים אותה על קרש חיתוך כשהגזע מונח למטה. עם סכין גדולה חותכים פרוסות בגודל בינוני. הפרוסות במרכז צריכות להישאר פחות או יותר ללא פגע, אך הפרוסות החיצוניות מתפוררות לפיסות קטנות יותר.

חותכים את החלקים הבינוניים לחלקים קטנים יותר, ומניחים על תבנית האפייה. מתבלים במלח ופלפל שחור.

קולים את הכרובית, ובעדינות הופכים אותה מידי פעם, עד להשחמה וקבלת תחושה רכה כשנועצים בה מזלג, במשך כ-35 דקות.

ממש לפני ההגשה, מערבבים פטרוזיליה, מתבלים בפלפל, מפזרים מעל הכרובית, ומגישים.

מחית כרובית

מתכון זה, בתוספת גבינה ושמיר, הופכים צלחת פשוטה של למנה עשירה בארוחה. הכרובית דלת הקלוריות משלימה כל ארוחה.

משך הכנה: חצי שעה.

ערכים תזונתיים למנה:

135 קלוריות. 9 גרם שומן, 29 מיליגרם כולסטרול, 8 גרם פחמימות, 0 גרם סוכרים, 7 גרם חלבון, 3 גרם סיבים, 287 מיליגרם נתרן, 460 מיליגרם אשלגן.

מצרכים ל-6 מנות:

כרובית גדולה

4 שיני שום קלופות

כוס גבינה בולגרית 5% בתוספת 2 כפות שמיר קצוץ

רבע כוס חלב דל שומן

רבע כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור טחון טרי

2 כפות עירית פרוסה או בצל ירוק פרוס

אופן ההכנה

מרתיחים מים בסיר, מוסיפים את הכרובית והשום, מכסים ומאדים עד שהם מתרככים, במשך רבע שעה.

מעבירים את הכרובית והשום למעבד מזון. מוסיפים את הגבינה, החלב, השמיר, המלח והפלפל. מרסקים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים עירית או בצל ירוק.