מרק בסגנון ים תיכוני

מתכונים למרקים בסגנון ים תיכוניהמאפיין של מרק ירקות קלאסי בסגנון ים תיכוני הוא תוספת חומוס, אורגנו, ויוגורט. מרק זה מתאים למזג אוויר קריר, והוא תמיד משפר את התחושה.

זוהי צלחת מלאה בירקות טריים טעימים, ומתאימה לארוחת צהריים או ערב, גם כשאתם מרגישים נהדר.

מצרכים לארבע מנות

תרסיס שמן

חצי כוס בצל קצוץ

כוס קישואים קצוצים

כוס פלפל צהוב קצוץ

4 כוסות מים

חצי כפית אורגנו טרי קצוץ

רבע כפית פפריקה מתוקה

כוס חומוס או שעועית חתוכה

כוס עגבניות טריות מרוסקות

כוס ציר מרק ירקות מבושל

רב כוס יוגורט דל שומן

הכנת המרק

מחממים סיר גדול על חום בינוני גבוה, ומרססים במעט שמן צמחי. מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך שלוש דקות. מוסיפים את הקישואים והפלפל הצהוב, ומטגנים במשך שלוש דקות.

מוסיפים את המים והמרכיבים הבאים, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את החום ומבשלים חמש דקות נוספות. מגישים עם יוגורט.

מרק ירקות ועוף בסגנון יווני

זמן הכנה: ארבעים דקות.

ערכים תזונתיים לכוס מרק: 285 קלוריות, גרם שומן רווי, 57 מיליגרם כולסטרול, 102 מיליגרם נתרן, 31 גרם פחמימות, 25 גרם חלבון.

המצרכים לשמונה מנות

2 קילוגרם עוף ללא עצמות וללא העור, חתוך לקוביות

כפית פלפל שחור

כפית פפריקה מתוקה

רבע כוס צלפים חתוכים

כף שמן זית

4  בצלים ירוקים, פרוסים דק

שן שום חתוכה

רבע כוס ציר עוף מבושל

רבע כוס עגבניות מרוסקות

רבע כוס זיתים שחורים פרוסים

2 כפיות בזיליקום טרי

2 כפיות אורגנו טרי

1 כוסות פסטה לא מבושלת

2 כפות מיץ לימון

2 כפיות פטרוזיליה טרייה קצוצה

אופן ההכנה

מתבלים את העוף, מטגנים במעט שמן עד לקבלת גוון ורוד. מסירים מהאש ומניחים בצד. מוסיפים בצל ירוק ושום למחבת, מטגנים במשך דקה. מוסיפים את ציר העוף ומערבבים על מנת לשחרר את הפיסות החומות שנותרו על המחבת. מערבבים בציר המרק את העגבניות, הזיתים, הצלפים, הבזיליקום, האורגנו, הפסטה והעוף. מרתיחים.

מנמיכים את החום, מכסים ומבשלים במשך רבע שעה. מביאים שוב לרתיחה תוך כדי ערבוב. מבשלים במשך שמונה עד עשר דקות נוספות או יותר, או עד שהפסטה מבושלת.