מתכון למרק תאילנדי עם אטריות אורז ועוף

מתכון למרק תאילנדי עם נודלס ועוףזוהי מנה מרגיעה כל כך של מרק תאילנדי קלסי אוניברסלי הכולל אטריות אורז במקום אטריות חיטה או ביצים. עם לימון ריחני ועשבי תיבול טריים נוספים להוספת ארומטיות עשירה.

מרק זה יכול להיות מנה נפלאה לארוחת צהריים, ואם יש לכם עוף בתנור, תוכלו להכניס פנימה את השאריות. מוסיפים מעט מהירקות האהובים, ונהנים ממרק מחמם ומעודד. זוהי מנה נפלאה ללחימה בשפעת או בכל עת בה אתם רוצים קערה מנחמת מהבילה.

מרק עוף תאילנדי עם אטריות, ללא גלוטן

מה צריך להכין?

6 כוסות ציר מרק עוף, ניתן להוסיף עצמות או עוף צלוי.

1-2 חזות עוף טרי או ירך, קצוץ לפיסות קטנות, או 1-2 כוסות של שאריות עוף צלוי

גבעול עשב לימון, פרוס דק, או שלוש כפות עשב לימון מוקפא

עלה דפנה

פיסת זנגביל קטנה, מגורדת או פרוסה לרצועות קטנות.

גזר גדול פרוס

צרור עלי בוק צ'וי מופרדים, או עלי ירק אחרים להוספה בהתאם לבחירה אישית

כפית אבקת פפריקה אדומה או כפית רוטב צ'ילי או חצי כפית פפריקה חריפה

3 שיני שום טחונות

רבע כוס מיץ לימון טרי

2-3 כפות רוטב דגים לפי הטעם

רבע עד שליש כוס חלב קוקוס

פלפל לבן או שחור לפי הטעם

צרור עשיר של כוסברה טרייה

חבילת אטריות אורז או אטריות תאילנדיות שטוחות, או אטריות אחרות בהתאם לבחירה

אפשר להוסיף כפית סוכר לפי הטעם

איך מכינים את המרק?

מרתיחים סיר גדול של מים ומוסיפים את האטריות. מסירים מהאש ומאפשרים לאטריות להשרות 6-8 דקות, או עד שהן רכות אך עדיין לעיסות, בסגנון "אל דנטה". מסננים ושוטפים בקצרה במים קרים על מנת שלא ידבקו.

באמצעות סיר מרק גדול, מרתיחים את מלאי העוף על אש גבוהה. מוסיפים את העוף הטרי או הקלוי, עשב הלימון, הג'ינג'ר, הגזר, עלה הדפנה, בתוספת עוף או עצמות, אם יש.

מרתיחים על אש גבוהה במשך דקה, ולאחר מכן מנמיכים את האש לרמה בינונית ומכסים. מניחים למרק להתבשל במשך 5-6 דקות נוספות. מוסיפים עלי בוק צ'וי כאשר העוף כמעט מבושל.

כשהמרק ממשיך להתבשל, מוסיפים את הצ'ילי, השום, מיץ הלימון, בתוספת 2 כפות רוטב הדגים. מערבבים היטב.

מנמיכים את האש עד לרמה מינימאלית ומוסיפים את חלב הקוקוס, בכמות של עד שליש כוס למרק בעל מרקם של קרם. מערבבים על מנת לשלב את הטעמים בשאר הטעמים של המרק.

טועמים את המרק, מוסיפים עוד רוטב דגים עד לקבלת הטעם הרצוי, מוסיפים מליחות אם רוצים, לפי הטעם. עם המרק מלוח מדי, מוסיפים עד סחיטה או שניים של מיץ לימון.

מוסיפים עוד צ'ילי אם המרק אינו חריף מספיק, או יותר חלב קוקוס אם המרק חריף מדי. אם המרק מעט חמוץ מדי לטעמכם, מוסיפים 1-2 כפיות סוכר על מנת לאזן את מיץ הלימון.

כדי להגיש, מניחים ערימה נדיבה של אטריות אורז בכל קערה, ולאחר מכן יוצקים את המרק החם. מסיימים עם התזה סופית של פלפל וכוסברה טריים. אם רוצים, מגישים עם רוטב צ'ילי תאילנדי, או רוטב צ'ילי תוצרת בית, על מנת להעניק למרק טעם חריף נוסף.

תהנו!

ירקות אפשריים שניתן להוסיף למרק זה כוללים: ברוקולי, פטריות, כרוב, סלרי או תרד.