מתכון בריא ודיאטטי לסלטי עגבניות

מתכון בריא ודיאטטי לסלטי עגבניותבעונת הקיץ, כשהעגבניות מגיעות לדוכני שווקי החקלאים, השיטה הטובה ביותר ליהנות מהשפע הבריא, הטעם, והגוון, היא להכין קערת סלט. סלטי עגבניות ניתנים לשילוב עם מגוון נרחב של צמחי מרפא ומרכיבי חלבונים בריאים ליצירת ארוחה בריאה, דלת קלוריות ומרעננת.

עגבניות ממולאות בסלט טונה ועלי בייבי

זמן הכנה: 20 דקות

ערכים תזונתיים למנה: 303 קלוריות, 18 גרם שומן, 7 מיליגרם כולסטרול, 30 גרם פחמימות, אפס גרם סוכרים, 20 גרם חלבון, 11 גרם סיבים, 406 מיליגרם נתרן, 878 מיליגרם אשלגן, ויטמין C, ויטמין A, אשלגן, חומצה פולית, מגנזיום, וויטמין B12.

החומרים ל4 מנות:

כף וחצי שמן זית כתית מעולה

3 כפות חומץ שרי

רבע כפית מלח

רבע כפית פלפל טחון טרי

ארבע עגבניות גדולות

2 קופסאות טונה במים

שליש כוס סלרי קצוץ

רבע כוס בצל סגול קצוץ דק

רבע כוס זיתים ירוקים קצוצים

כפית תימין מיובש

חצי כפית חווייאג', אם רוצים

8 כוסות עלי בייבי

אופן ההכנה:

מערבבים את השמן, החומץ, המלח והפלפל בקערה בינונית. מעבירים שלוש כפות מהרוטב לקערה גדולה ומניחים בצד.

פורסים את החלק העליון של כל עגבנייה, ומסירים את התוכן. קוצצים את תוכן העגבניות ומוסיפים לקערה הבינונית. מערבבים את עיסת העגבניות באמצעות כף.

מוסיפים לקערה הבינונית את הטונה, הסלרי, הבצל, הזיתים והתימין, ומערבבים בעדינות. ממלאים את העגבניות החלולות עם תערובת הטונה.

מוסיפים את עלי הבייבי לרוטב בקערה הגדולה ומערבבים. מניחים את העגבניות על צלחות הגשה ובוזקים מלמעלה את רוטב עלי הבייבי.

סלט קפרזה

סלט קיצי מרענן ופשוט של עגבניות ומוצרלה טרייה, עם עשבי תיבול טריים.

זמן הכנה: רבע שעה

ערכים תזונתיים למנה:

88 קלוריות, 5 גרם שומן, 17 מיליגרם כולסטרול, 6 גרם פחמימות, 5 גרם חלבון, 2 גרם סיבים, 187 מיליגרם נתרן, 444 מיליגרם אשלגן, ויטמין C, סידן, וויטמין A.

החומרים ל4 מנות:

2 עגבניות בינוניות אדומות חתוכות לפלחים

2 עגבניות בינוניות צהובות חתוכות לפלחים

חצי קופסת עגבניות שרי חתוכות לחצאים

3/4 כוס קוביות גבינת מוצרלה טרייה

רבע כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה

2 כפות בזיליקום טרי קצוץ

רבע כפית מלח

פלפל טחון טרי לפי הטעם

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים בעדינות את העגבניות, המוצרלה, הפטרוזיליה, הבזיליקום והמלח, ומתבלים בפלפל.

סלט פרסי של עגבניות ומלפפונים עם לימון משומר

במתכון זה, הלימון נשמר ומוסיף טעם חריף ומלוח לסלט העגבניות והמלפפונים. זהו סלט בריא המוגש כליווי למנות כגון עוף בגריל או בתור מה צדדית על מצע עלה כרוב דק. הרוטב מורכב משפע מיץ לימון ומעט שמן זית. ניתן למצוא לימונים כבושים במעדניות, או להכינם לבד.

זמן הכנה: 35 דקות.

ערכים תזונתיים למנה: 91 קלוריות, 7 גרם שומן, אפס מיליגרם כולסטרול, 6 גרם פחמימות, אפס גרם סוכרים, גרם חלבון, גרם סיבים, 77 מיליגרם נתרן, 275 מיליגרם אשלגן, ויטמין C.

החומרים ל4 מנות:

3 כוסות מלפפונים קטנים חתוכים לקוביות

כוס וחצי עגבניות שרי מסוגים שונים, חצויות או חתוכות לרבעים

רבע כוס בצל קצוץ דק

3 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה דק

כף עלי נענע טריים קצוצים דק

2 כפיות לימון משומר טחון, או מיץ מלימון אחד, או כפית גרידת לימון

כף מיץ לימון טרי

רבע כפית מלח

אופן ההכנה:

מערבבים את המלפפונים, העגבניות, הבצל, הפטרוזיליה, הנענע, הלימון המשומר או הגרידה, מיץ הלימון והמלח בקערה בינונית.

משאירים להשריה במשך עשר דקות לפחות, ורצוי עד לשעתיים, כדי שהטעמים יתמזגו.

מוסיפים את שמן הזית ומערבבים, מתבלים בפלפל.

אם אין מלפפונים קטנים, ניתן להשתמש גם במלפפונים גדולים, ארוכים ורזים.