קובה בגרסה טבעונית – ממש לא לטבעונים בלבד!

מי לא אוהב קובה? – אף אחד! הקובה על כל סוגיה וגווניה היא מאכל טעים במיוחד, עסיסי ומפתה. סיר של קובה סלק או נשנוש שלקובה בגרסה טבעונית - לא לטבעונים בלבד! קובה מטוגנת איך שהיא יצאה מהמחבת ביום שישי בצהריים, פשוט אי אפשר לעמוד בפיתוי. קובה ידועה בכך שהיא ממולאת בבשר, אך הפעם, אנחנו מביאים לכם מתכון של קובה טבעונית שתגרום לכם פשוט לאושר, בין אם אתם טבעונים או לא ולא משנה באיזה גיל אתם.

קצת רקע על המאכל הכה פופולרי בישראל – קובה

המשמעות של המילה קובה בערבית היא כדור, בדומה לצורה של הקובה שהיא לעיתים בצורת כדור ולעיתים מעט מוארכת. הקובה היא למעשה כופתה ממולאת והיא מגיעה אלינו בעיקר מסוריה, עיראק. לבנון וכורדיסטן. לקובה יש שיטות שונות להכנה והן לרוב יהיה מטוגנות בשמן או מבושלות בתוך תבשיל. המעטפת החיצונית של הקובה מורכבת משילוב של בורגול, קמח, סולת ואורז או תפוחי אדמה. המילוי של הקובה בדרך כלל מורכב מבשר טחון (בקר או כבש) אשר מלווה בתבלינים ובצל.

מגוון סוגי של קובה

הקובה היא מאכל נפוץ במספר מדינות ערביות ויש לה שלל דרכי הכנה ומתכונים, למשל:

  • מטפוניה (קובה אדומה) – זוהי קובה עירקית אשר מבושלת במרק עגבניות וירקות שורש.
  • קובה סלק – קובה זו גם מגיעה מעיראק והיא מבושלת במרק של סלק ומקבלת צבע סגול מהמם.
  • קובה במיה – עוד קובה עירקית אשר מבושלת ברוטב עגבניות ובמיה. לעיתים הקובות מטוגנות בנפרד ואז מוסיפים אותן לתוך הרוטב.
  • דוֹכָא-וָאה – זוהי גרסה חלבית של קובה, במילוי שלה אין בשר והיא מבושלת במרק חלבי.

קובה טבעונית -הייתכן?

כשחושבים על זה, בעצם למה לא? כל המרכיבים של הקובה הקלאסית הם טבעוניים למעט המילוי הבשרי. אם כך, מה הבעיה להחליף את המילוי ולהפוך את הקובה לטבעונית? – אין שום בעיה. ניתן להשתמש במגוון תחליפי בשר טבעוניים, למשל: סויה, סייטן, עדשים או פטריות בשרניות. אז קדימה, אתם מוכנים להכין קובה בגרסה טבעונית.

מתכון מנצח לקובה טבעונית

המתכון שנחלוק איתכם היום הוא של קובה בורגול מטוגנת, טבעונית ופשוט טעימה. לקובה יש עדשים עסיסיות, תפוחי אדמה, קצת אגוזים, עשבי תיבול ותבלינים טעימים – פשוט חלום. המתכון הזה יגרום לכל טבעוני ולא טבעוני ללקק את האצבעות. יאללה  מתחילים.

המצרכים הדרושים:

מצרכים למעטפת של הקובה:

500 גרם של בורגול דק, יש להשרות לפחות שעתיים במים ולסנן במשך של כשעה וחצי.
1 כוס קמח
¼ כוס שמן
1 כפית כמון
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
½ כפית בהרט
½ כפית פפריקה מתוקה

מצרכים למילוי:

½ כוס עדשים מבושלים כרבע שעה ומסוננים היטב
2 תפוחי אדמה בינוניים מעוכים לפירה
½ כוס אפונה קפואה מופשרת במים ולאחר מכן מסוננת
1 בצל שנקצץ דק ולאחר מכן טוגן
½ כוס אגוזי מלך קצוצים
פטרוזיליה קצוצה – שימו את הכמות שאתם אוהבים
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
½ כפית כמון
¼ כפית בהרט
מספיק שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

  • אופן ההכנה של המעטפת: לוקחים את כל המרכיבים של המעטפת המצוינים לעיל ומערבבים אותם יחד עד שהם מתגבשים לכדי בצק אחיד.
  • אופן ההכנה של המילוי: ערבבו היטב בקערה את כל המרכיבים של המילוי המצוינים לעיל.
  • עכשיו אנחנו מוכנים להרכיב את הקובה שלנו – הכינו תערובת של המעטפת כדורים בגודל של כדור פינג פונג מלאו אותם במילוי וסגרו אותם. לאחר שהכדורים, הקובה, שלנו מוכנים יש לטגן אותם בשמן עמוק עד שהם משחימים.
  • טיפ: לאחר הגלגול והמילוי של המעטפת, ניתן להכניס חלק מכמות להקפאה ולהשתמש בשלב מאוחר יותר.

בתאבון ולבריאות!