קציצות עוף הן מאכל אהוב כמעט על כולם והן מוגשות בכל בית. מי שאוהב אותן אלו בעיקר הילדים מכיוון שהן מוגשות בגודל קטן, צורתן עגולה וחביבה, המרקם שלהן רך והן טעימות להפליא. קציצות עוף ניתן להכין באופנים שונים: קציצות מטוגנות, קציצות אפויות, קציצות מבושלות קציצות ברוטב, קציצות עם ירקות בפנים ועוד. כאשר הקציצות מוגשות מיד לאחר ההכנה, בעודן חמות, הן טעימות במיוחד.
חשיבות העוף בתזונה היומית
גוף האדם זקוק לחמשת אבות המזון בתזונה היומית כדי להתקיים ולהיות בקו הבריאות. במידה וחסר בתפריט אחד ממרכיבי המזון, אנחנו נרגיש בחסרונו בצורה משמעותית מבחינת התפקוד של הגוף.
אבות המזון הם חלבונים, פחמימות, שומנים, פירות וירקות. העוף מכיל חלבונים שבלעדיהם לגוף קשה לתפקד. עוד מזונות שמכילים חלבונים וחשוב מאוד לצרוך אותם הם הודו, בקר, דגים, ביצים וקטניות – אפונה יבשה, שעועית יבשה ועדשים.
החלבונים משמשים עבור הגוף מעין חומר בנייה, הם עוזרים לו לבנות רקמות ולתקן את הרקמות הקיימות שניזוקו, הם עוזרים לו לייצר נוגדנים במטרה להילחם בזיהומים מבחוץ והם מספקים לו אנרגיה.
נביא כאן שני מתכונים מעניינים לקציצות עוף. האחד לקציצות עוף ברוטב עגבניות שילדים אוהבים והשני לקציצות עוף מטוגנות לצד אורז ואפונה.
קציצות עוף ברוטב עגבניות טריות
רכיבים לקציצות:
1/2 ק"ג בשר טחון עוף
1 ביצה
2 כפות פירורי לחם
1 תפוח אדמה מגורר דק וסחוט
1/4 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית כורכום
מלח ופלפל לפי הטעם
רכיבים לרוטב:
3/4 קופסת עגבניות שרי – עדיף שרי תמר חתוכות לרבעים
5 שיני שום קצוצות
1/4 כפית כורכום
3 כפות שמן זית
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
- להכנת הקציצות- לערבב יחד את כל החומרים, ליצור קציצות ולשמור את הקציצות בצד בזמן הכנת הרוטב.
- להכנת הרוטב- לחמם את השמן בסיר רחב ולהוסיף קצת עגבניות. כאשר העגבניות מתאדות מעט יש להוסיף את השום. לטגן ולערבב עד שהשום מתחיל להיות ריחני. להוסיף את יתר התבלינים ואת העגבניות שנותרו.
- להוסיף מים אם צריך.
- להביא את הרוטב לרתיחה.
- להכניס את הקציצות אל הסיר ולבשל על אש קטנה למשך שעה.
קציצות עוף מטוגנות לצד אורז ואפונה
רכיבים לקציצות:
500 גרם בשר עוף טחון
ביצה
בצל קטן קצוץ דק דק
3 כפות פירורי לחם
כף פפריקה
כפית בהרט
כפית גדושה פטרוזיליה יבשה
קורט כמון
מלח ופלפל לפי הטעם
רכיבים לאורז:
אורז שטוף
בצל קצוץ
4 שיני שום
שמן זית
גזר מגורר
מלח לפי הטעם
רכיבים לאפונה:
1/2 שקית אפונה קפואה
בצל קצוץ
5 גבעולי סלרי
4 שיני שום
2 כוסות ציר עוף (במידה ואין, מים רותחים עם כפית אבקת מרק לכל כוס)
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מערבבים את תערובת הקציצות ויוצרים כדורים משוטחים (מניחים למנוחה של 10 דקות)
- מחממים בסיר מעט 3 כפות שמן זית ומטגנים את הקציצות עד להשחמת שני הצדדים ומוציאים לצלחת
- מוסיפים לשמן את הבצל ומטגנים אותו עד שנהיה שקוף. מוסיפים את הסלרי והשום וממשיכים לטגן עוד שלוש דקות
- מוסיפים את האפונה (יש להפשיר אותה קודם במים ולסנן) ומערבבים. מוסיפים את ציר העוף ואת המלח, מרתיחים ומוסיפים את הקציצות.
- מעבירים את הסיר ללהבה הכי נמוכה ומבשלים כך במשך 20 דקות.
- בסיר נפרד מטגנים את הגזר, הבצל והשום, מוסיפים את האורז ומבשלים עד שהמים מתאדים לגמרי.
- מכסים עם מגבת עד להגשה.
בתיאבון ובהנאה גדולה!