כמעט כל אחד אוהב עוגות שוקולד. אלה הן עוגות חלומיות ומתוקות שאי אפשר להפסיק לאכול אותן וללקק את האצבעות. לצד העובדה שעוגות שוקולד הן טעימות, הן גם משמינות מאוד. רוב המתכונים לעוגות שוקולד מכילים כמויות גדולות של סוכר, הרבה חמאה, הרבה מאוד שוקולד וכמובן שמנת מתוקה.
אז נכון שמרבית המתכונים הם לעוגות עתירות קלוריות, אבל יש כמה מתכונים טובים ואף נהדרים לעוגות שוקולד דיאטטיות. נביא לכם כאן שני מתכונים מעניינים וקלים להכנה.
מתכון לעוגת שוקולד טעימה ומופחתת קלוריות
הנה לכם מתכון לעוגת שוקולד דיאטטית, עסיסית וטעימה. משך זמן העבודה כ-20 דקות, משך ההכנה כשעה. זו עוגת שוקולד קלה להכנה וכל אחד יכול לאפות אותה. המתכון מתוכנן לפי תבנית מוארכת- אינגליש קייק.
רכיבים:
100 גרם שוקולד מריר
1 כוס דחוסה של סוכר חום כהה
2 ביצים טרופות
100 גרם חמאה, רכה
1 מיכל קטן של יוגורט (עדיף 3% שומן ומעלה)
1 כף תמצית/מחית וניל
כוס ושליש קמח
1 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
3/4 כוס מים רותחים
אופן ההכנה:
- לחמם תנור ל-180 מעלות ולשמן היטב את תבנית האפייה. המלצה- כדאי לרפד את התבנית בנייר אפייה כדי שהעוגה לא תידבק ושיהיה קל להוציא אותה.
- לשמור את השוקולד המריר לקוביות קטנות ולהמיס במיקרו עד שהוא נמס. לא כדאי לחמם בבת אחת כדי שלא יישרף אלא בסבבים של 20-30 שניות, כאשר מערבבים בין הסבבים.
- לערבב בצורה מהירה את הסוכר יחד עם החמאה הרכה עד שתתקבל תערובת אחידה בצבע בהיר. להוסיף לתערובת את הביצים הטרופות, את הווניל והיוגורט ולערבב עד אשר תתקבל תערובת אחידה.
- להוסיף את השוקולד המומס (לאחר שהתקרר מעט) ולערבב אותו עם שאר התערובת עד שהוא נטמע בתוכה לגמרי. להוסיף את הסודה לשתייה, את הקמח ואת המלח ולערבב מעט.
- תוך כדי ערבוב להוסיף קצת מים רותחים בכל פעם עד שהם והקמח נטמעים לגמרי בתערובת. מומלץ שלא להוסיף בבת אחת את כל כמות המים הרותחים וגם לא לערבב יותר מדי את התערובת.
- להעביר את הבלילה לתבנית אפייה ולאפות בתנור במשך כ-40 דקות עד אשר נועצים בה קיסם והוא יוצא עם פירורים לחים.
עוגת שוקולד דיאטטית – טעימה, מתוקה ועסיסית
רכיבים:
2/3 כוס קקאו
2.5 כוסות קמח
1 ביצה
2 חלבונים
1.5 כפיות אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
1.5 כפיות סודה לשתייה
3/4 כוס קפה מוכן
3/4 כוס מיץ תפוזים
2 כוסות רסק תפוחים
1 כף יין אדום מתוק (בשביל הטעם)
1.5 כפיות מיץ לימון
ממתיק לפי הטעם
אופן ההכנה:
לערבב היטב בקערה את כל החומרים יחד, להעביר לתבנית אפייה ולאפות בחום בינוני כ-30 דקות עד שהעוגה תשחים היטב.
שתהיה לכם הנאה רבה ובתיאבון!