3 מתכונים מעולים לסלטי חצילים

3 מתכונים מעולים לסלטי חציליםחצילים מגיעים במגוון צורות וגוונים, קטנים ומלבניים, ארוכים ורזים, סגולים, לבנים וירוקים. ללא קשר לסוג, הצורה או הגוון שלהם, כל החצילים מכילים שפע חומרים מזינים ותרכובות פיטוכימיות המועילות לבריאות.

מחקרים רבים הראו שצריכה גוברת של מזונות צמחיים כגון חצילים מפחיתה את הסיכון להשמנה, סוכרת ומחלות לב, מקדמת את בריאות העור והשיער ומובילה לאנרגיה מוגברת הנובעת ממשקל גוף נמוך.

סלט חצילים ספרדי בתנור

סלט ספרדי זה מתמזג היטב עם פפריקה מעושנת וחומץ המגדירים את טעמו של הרוטב. אם לא ניתן למצוא פפריקה מעושנת, אפשר להחליפה בפפריקה הונגרית מתוקה רגילה. קליית החציל על הגריל מוסיפה בעצמה את הטעם המעושן לסלט, הוא מתאים לחולי סוכרת וניתן לאכול אותו בתור ארוחת ערב במקום כמנה ראשונה.

ערכים תזונתיים למנה

141 קלוריות, 12 גרם שומן, 7 מיליגרם כולסטרול, 6 גרם פחמימות, 3 גרם חלבונים, 3 גרם סיבים, 180 מיליגרם נתרן, 287 מיליגרם אשלגן, ויטמין A, ויטמין C.

המרכיבים לשש מנות:

זמן הכנה: 45 דקות

2 חצילים קטנים

3/4 כפית מלח

3 כפות שמן זית

כף חומץ

עגבנייה קטנה חתוכה לקוביות

חצי קופסת עגבניות שרי חתוכות

שן שום קטנה קצוצה

כפית וחצי פפריקה מעושנת או פפריקה מתוקה

2 כוסות עלי בייבי מעורבים חתוכים

2 כפות גבינה בולגרית רזה

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום בינוני.

מסמנים פסים דקים לאורך על קליפת החציל באמצעות קולפן ירקות, במרווחים קטנים. פורסים את החצילים לעיגולים עבים. מניחים אותם על תבנית אפייה ומפזרים מעל בעדינות חצי כפית מלח. מניחים לייבוש במשך כחמש דקות.

מנגבים קלות את פרוסות החצילים במגבת נייר משני הצדדים, ומורחים עם כף שמן זית. קולים בתנור עד שהם הופכים לרכים ושחומים משני הצדדים, במשך עשר דקות.

טוחנים בבלנדר שתי כפות שמן זית, חומץ, קוביות עגבניות, עלי בייבי, שום, פפריקה ומלח, עד לקבלת מרקם חלק.

מכינים סלט ירקות חתוך דק, מכל הירקות האהובים, עם לימון בלבד, מסדרים את פרוסות החצילים על צלחות הגשה, מניחים כף סלט ירקות על כל פרוסת חציל, וסוגרים עם פרוסת חציל נוספת ליצירת "כריך". מטפטפים מעל כל "כריך" מעט מחומרי הרוטב, ומפזרים על הכול קוביות גבינה בולגרית רזה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

סלט חצילים ברוטב עגבניות

מצרכים:

2 כוסות חצילים קלופים חתוכים לקוביות

כוס וחצי עגבניות טריות מרוסקות

רבע כוס שום טחון

שתי כפות בזיליקום

כפית כמון

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

במחבת גדולה קולים את החצילים והשום עם מעט שמן עד שהם רכים.

מוסיפים את העגבניות המרוסקות עם כמון ומבשלים במשך רבע שעה. בסיום מוסיפים עלי בזיליקום.

מצננים ומגישים קר.

ניתן להכין את הסלט מראש יום אחד לפני ההגשה.

סלט חצילים בגריל

מומלץ להכין סלט זה שלוש שעות לפני ההגשה.

מצרכים לארבע מנות:

חציל גדול חתוך לחצי

2 כוסות עגבניות קצוצות גס

רבע כוס גבינה בולגרית רזה

2 כפות בזיליקום טרי קצוץ

כף חומץ בין יין אדום

כף חומץ בלסמי

כף שמן זית כתית

רבע כפית אורגנו יבש

רבע כפית פלפל שחור טרי

מלח לפי הטעם

שן שום טחונה

אופן ההכנה:

מחממים את הגריל.

קולים את החצילים קלות על הגריל במשך חמש דקות, משחימים מכל צד או עד שהם רכים, מניחים בצד לקירור, חותכים כל פרוסת חציל לרבעים, מערבבים עם העגבניות ויתר החומרים בקערה גדולה, מוסיפים בעדינות מלמעלה קוביות גבינה בולגרית רזה.