מתכונים לפוקאצ'ה דיאטטית עם ירקות

מתכון לפוקאצ'ה איטלקית אמיתית, אך בגרסה דיאטטית, יכול להיות פשוט ביותר להכנה. כל מה שצריך זה חומרים בסיסיים לבצק, ללא שמרים, ורצוי שההכנה לא תהיה מורכבת!

ניתן להוסיף ירקות ולאפות בתנור מספר דקות, או פשוט לתבל עם עשבי תיבול טריים או מיובשים.

מתכון לפוקאצ'ה בריאה ומהודרת

המצרכים

כוס מים

2 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפייה

כפית מלח

כף שמן זית

כפית פלפל אדום חריף טחון

1.5 כפיות שום כתוש

כף בזיליקום מיובש או צרור עלי בזיליקום טריים

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות תבנית אפייה.

יוצקים מים לקערת מערבל חשמלי. מנפים קמח, ומוסיפים למים יחד עם אבקת אפיה ומלח. מערבבים במהירות בינונית עד לקבלת בצק. יוצרים כדור ולשים על משטח מקומח.

מניחים את הבצק בתבנית משומנת, ומשטיחים בעזרת האצבעות. הבצק צריך להיות דביק וגמיש. הוא אינו חייב להיות מושלם, אך יש לוודא שאין בו חורים. מורחים מלמעלה ובצדדים מעט שמן זית. מתבלים עם פלפל אדום, מלח, שום ובזיליקום.

אופים בתנור שחומם מראש למשך עשרים דקות, ומוציאים מהתנור כשהבצק מזהיב.

מתכון קל ביותר לפוקאצ'ה

זהו מתכון קל ביותר, מהיר וזול. הוא נהדר ככריך או חטיף בריא. ניתן להשתמש בפחות שמן זית או מלח, לשמירה על הדיאטה והבריאות.

מצרכים

כפית סוכר לבן

כוס שמרים יבשים

1/3 כוס מים חמים

2 כוסות קמח

כף שמן זית

רבע כפית מלח

אופן ההכנה

בקערה קטנה, מפזרים סוכר ושמרים במים חמים. מניחים להשריה עד לקבלת קרם, כעשר דקות.

בקערה גדולה, מערבבים את תערובת השמרים עם הקמח עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים עוד מים, כף אחת בכל פעם, עד שכל הקמח נספג. כשהבצק אחיד, הופכים אותו על משטח מקומח קלות ולשים מעט.

משמנים קלות קערה גדולה, ומניחים את הבצק בקערה. מכסים במגבת לחה ומניחים לתפיחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו, כחצי שעה.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מוציאים את הבצק, הופכים אותו על משטח מקומח קלות, ולשים מעט. מגלגלים את הבצק לצורת עלה ומניחים בתבנית אפייה משומנת קלות. מפזרים מלח.

אופים את הפוקאצ'ה בתנור שחומם מראש למשך עשר עד עשרים דקות, תלוי ברמת הפריכות שרוצים. אם אתם אוהבים את הפוקאצ'ה לחה ורכה, יש להמתין כעשר דקות בלבד. אם אוהבים אותה פריכה וכהה יותר מבחוץ, יש להמתין עשרים דקות.

פוקאצ'ה בריאה

זמן הכנה: שלוש שעות.

רמת קושי: בינונית.

מצרכים

2 כוסות מים פושרים

חבילת שמרים יבשים

כף סוכר

5 כוסות קמח, בתוספת מעט קמח ללישה

כף מלח, בתוספת מעט מלח גס לפיזור מלמעלה

חצי כוס שמן זית כתית מעולה

אופן ההכנה

מערבבים את המים החמים, השמרים והסוכר בקערה קטנה. מכניסים את השמרים עד שהם מבעבעים, ומניחים להשריה לפחות לרבע שעה.

במיקסר מערבבים את הקמח, המלח, שמן הזית ותערובת השמרים, במהירות נמוכה. לאחר שהבצק אחיד, ממשיכים ללוש במשך חמש עד שש דקות במהירות בינונית, עד שהוא הופך לחלק ורך. מפזרים מעט קמח אם הבצק דביק מאוד.

מעבירים את הבצק למשטח נקי מקומח קלות, ואז לשים אותו ביד פעם או פעמיים. מפזרים שוב מעט קמח אם הבצק דביק מאוד.

משמנים קלות עם שמן זית את קערת המיקסר ומחזירים את הבצק לקערה. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו, לפחות שעה.

מרססים מחבת עם מעט שמן זית, מניחים את הבצק על המחבת ומשטחים אותו כך שיתאים לגודל המחבת. הופכים את הבצק על מנת לצפות את הצד השני עם מעט שמן זית. ממשיכים למתוח את הבצק לגודל התבנית.

כשעושים זאת, חורצים עם האצבעות חריצים לאורך הבצק. כן. זה מוזר, אך כאשר הבצק עולה שוב, הוא יוצר מראה סלעי המאפיין את הפוקאצ'ה. אם לא יוצרים את הסדקים בבצק, המוצר המוגמר יהיה חלק ביותר.

מכניסים את הבצק למקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו, כשעה. כשהוא תופח בשנית, מחממים תנור ל-180 מעלות.

מפזרים על החלק העליון של הפוקאצ'ה מעט מלח גס, אופים את הבצק עד שהחלק העליון של הכיכר מזהיב, כ-25 דקות עד חצי שעה. מסירים את הפוקאצ'ה מהתנור ומניחים לה להתקרר לפני החיתוך וההגשה.