פלפל ממולא באורז, ירקות ועשבי תיבול – זה פשוט וזה בריא!

נראה שלכל עדה יש את הגרסה שלה לפלפל ממולא. לרומנים יש את הגרסה שלהם, לבולגרים יש גם ורסיה מקומית, וכך גם ליוונים, להונגרים, למרוקאים וגם למצרים יש את הנוסחה הייחודית שלהם להכין פלפלים ממולאים. אין זה משנה מהיכן ההורים או הסבים שלכם הגיעו כור ההיתוך הישראלי לקח את הטוב מכל המטבחים בעולם ושילב אותם לתוך אחת המנות הכי אהובות המוגשות  על שולחן האוכל הישראלי ויצר גרסה משלו.

בשורות הבאות נחשוף בפניכם מתכון משגע ולא פחות חשוב מכך – מתכון קל להכנה לפלפלים ממולאים. המנה הנפלאה הזו יכולה להיכנס לתפריט השבועי או החודשי וגם לאירועי חג. את מרבית חומרי הגלם בוודאי תמצאו בקלות בבית. הטעם של הפלפלים הממולאים האלו – גן עדן, פשוט ללקק את האצבעות, והחדשות הטובות הן שהמנה הזו בריאה, עשירה, ממלאת ומשביעה. המתכון הוא טבעוני וללא גלוטן.

מתכון פלפל ממולא באורז, ירקות ועשבי תיבול

הרכיבים הדרושים:
  • 4 פלפלים אדומים בעלי בסיס יציב שנוח לסדר בסירפלפל ממולא באורז, ירקות ועשבי תיבול
  • גזר גדול
  • קישוא בינוני
  • כפית מכל סוג של עשבי תיבול אהובים עליכם – למשל:
    בזיליקום
    נענע/מנטה
    מרווה
    טימין
    קומץ זרעי כמון
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור
  • שן שום
  • כוס אורז
  • רבע כוס שמן זית
אופן ההכנה:

לרוטב הבישול: שן שום, כף רסק עגבניות, 2 כוסות מים, מעט מלח ופלפל, חצי כפית סוכר וחצי כפית טימין. לאוהבי החריף נמליץמתכון לפלפל ממולא - טבעוני, ללא גלוטן להוסיף חצי פלפל חריף או פחות לפי הטעם.
במעבד מזון טוחנים יחד לתערובת קצוצה דק את כל הירקות ועשבי התיבול.
מטגנים ב 2 כפות שמן למספר דקות ומערבבים יחד עם האורז לפני שמורידים מהכיריים.
בסיר מכינים את הרוטב, מערבבים את כל המצרכים ומביאים לרתיחה. מורידים את האש ומבשלים חמש דקות. מתקנים את הטעם לפי העדפותיכם.

לפלפלים: חותכים את ה"ראש" של הפלפלים ממלאים כל פלפל באורז המתובל עד 3/4 מהגובה שלו ומוזגים מעט מים עד לכיסוי מעל האורז. סוגרים את הפלפל ב"מכסה" שלו.
מסדרים את הפלפלים הממולאים אחד לצד השני בסיר שמתבשל בינתיים על חום נמוך. סוגרים את המכסה וממשיכים בבישול למשך כשעה.

כדאי לפתוח לאחר חצי שעה ולבדוק אם חסרים נוזלים בפלפל הממולא ולהוסיף מעט בכל אחד.

ניתן להגיש חם או קר. נשמר לפחות 5 ימים במקרר.

בתיאבון ולבריאות!