למה כדאי לאכול גרעיני דלעת?

למה כדאי לאכול גרעיני דלעת?בדרך כלל גרעיני הדלעת נאכלים מול מסך הטלוויזיה, בעיקר כשמוקרן על המסך משחק כדורגל ששווה צפייה. לפיכך, בדרך כלל הגרעינים הטעימים מתקשרים אצלנו לזלילה לא בריאה במיוחד הכוללת סוגים שונים של פיצוחים, חטיפים ובירות כמובן.

עם זאת, רבים לא מודעים לכך שגרעיני הדלעת מכילים מרכיבים תזונתיים חשובים ביותר ואף מרשימים עליהם נפרט במאמר זה.

ערכים תזונתיים של גרעיני דלעת

להלן הערכים התזונתיים של מאה גרם גרעיני דלעת מומלחים, שנחשבים לאהובים יותר בקרב הקהל הישראלי, בהשוואה לגרעיני הדלעת הקלויים שלא עוברים תהליך של המלחה:

  • 446 קלוריות, 18.6 גרם חלבון, 53.8 גרם פחמימות, 19.4 גרם שומן, 4.5 גרם מים.
  • ויטמינים – ויטמין A – כ 3 מק"ג, ויטמין C – כ 0.3 מ"ג, חומצה פולית (ויטמין B9) – כ 9 מק"ג, ויטמין B6 – כ 0.04 מ"ג, ויטמין B5 – כ 0.06 מ"ג, ויטמין B3 (ניאצין) – כ 0.29 מ"ג, ויטמין B2 – כ 0.05 מ"ג וויטמין B1 (ריבופלאבין) – כ 0.03 מ"ג.
  • מינרלים – 919 מ"ג אשלגן, 10.3 מ"ג אבץ, 92 מ"ג זרחן, 262 מ"ג מגנזיום, 3.3 מ"ג ברזל, 55 מ"ג סידן ו- 575 מ"ג נתרן.
  • ההבדל היחיד בין גרעיני דלעת מומלחים לבין גרעיני דלעת שלא עברו תהליך של המלחה בא לידי ביטוי בכמות הנתרן במוצר. בעוד שבגרעיני דלעת מומלחים ניתן למצוא כמות גבוהה במיוחד העומדת על 575 מ"ג נתרן למאה גרם מוצר, הרי שבמאה גרם גרעיני דלעת קלויים שלא עברו תהליך של המלחה ניתן למצוא כשמונה עשר מיליגרם נתרן בלבד.

היתרונות הבריאותיים של גרעיני דלעת

היתרון המרכזי של גרעיני הדלעת מבחינה בריאותית הוא ריכוז האבץ הגבוה. האבץ הוא מינרל חשוב ביותר במיוחד בכל הקשור לבריאות העור, ליצירה של קולגן, לריפוי של חתכים ופצעים בעור ועוד. מחסור באבץ עלול לגרום למגוון רחב של תופעות שליליות שהמוכרת ביותר שבהן היא נשירת שיער.

בנוסף לכך, האבץ חשוב גם ליצירת נוזל הזרע ולפיכך מחסור באבץ עלול להוביל לספירת זרע נמוכה, בעיות פוריות ואפילו ירידה בחשק המיני בגברים. במאה גרם גרעיני דלעת ניתן למצוא למעלה ממחצית כמות האבץ המומלצת לצריכה יומית.

מעבר לאבץ, גרעיני הדלעת מכילים כמות מרשימה גם של אשלגן החשוב לשמירה על לחץ הדם בטווח הנורמה, ברזל, החשוב לתפקוד התקין של מערכת העצבים המרכזית וליצירה של תאי דם אדומים ומגנזיום שחשוב למניעת התכווצויות שרירים וכאבי שרירים.

שילוב גרעיני דלעת בתזונה היומיומית

מאחר והגרעינים המומלחים מכילים כמות גבוהה ביותר של נתרן המקושר ליתר לחץ דם, הרי שמומלץ לבחור דווקא בגרעיני הדלעת הקלויים שלא עברו המלחה. את הגרעינים ניתן לשלב במגוון רחב ביותר של מזונות. כך למשל ניתן להוסיף אותם לפשטידות, להוסיף למוזלי, לשלב עם מעדן או יוגורט, להכניס לבצקים של לחמים באפייה ביתית, להוסיף כף או שתיים לסלט ועוד.

קראו עוד: מיתוסים על חלבונים