מתכונים לסלטים טעימים ובריאים של עלי בייבי

מתכונים לסלטים טעימים ובריאים של עלי בייבימתכון לסלט עלי בייבי ואגוזים

סלט זה מתאים לאירוח או לארוחה משפחתית. הרכיבים הבסיסיים הם עלי בייבי ירוקים עם אגוזי פקאן, גבינת עיזים ורוטב ויניגרט המבוסס על חרדל, מעט שמן זית, ללא סוכר או ממתיק אחר. ניתן להחליף את עלי הבייבי בעלי תרד או בחסה, או להוסיפם לעלי הבייבי.

פלחי תפוז פרוסים ממתיקים את הסלט, וניתן להשתמש באגוזי מלך קלויים במקום אגוזי פקאן, כתוספת מרכיב טעם. אם הסלט מוגש לאירוח, יש להוסיף את הרוטב בזמן ההגשה. זמן ההכנה: רבע שעה.

מצרכים

4 כפיות אגוזי פקאן

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס חומץ בלסמי

שן שום טחונה (כפית אחת)

1/4 כפית פלפל אדום מתוק

מלח ופלפל לפי הטעם

שקית עלי בייבי מעורבים, כולל עלי תרד

4 כפיות גבינת עיזים

1/4 כוס חמוציות מיובשות ללא סוכר

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-160 מעלות, מניחים את אגוזי הפקאן בתבנית, וקולים אותם עד שהם מצופים קלות.
  • מוציאים מהתנור ומניחים להם להתקרר מעט. מערבבים היטב את שמן הזית, החומץ בלסמי, החרדל, השום כתוש והפלפל האדום, ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.
  • מניחים את עלי הבייבי והתרד בקערה גדולה, מוסיפים את גבינת העיזים, החמוציות המיובשות ואגוזי הפקאן, ומערבבים עם הרוטב.
  • מגישים מייד.

סלט עלי בייבי עם רוטב ויניגרט וחומץ בלסמי

זהו מתכון קלאסי לסלט עלי בייבי קלאסי. ניתן להכין אותו במספר שיטות טעימות אחרות.

מצרכים להכנת הרוטב

1/3 כוס חומץ בלסמי או חומץ יין אדום

1/4 כוס שמן זית

כפית חרדל דיז'ון

שן שום, קצוצה דק

מצרכים להכנת הסלט

תערובת עלי בייבי

חצי אבוקדו פרוס

1/3 כוס אגוזים

1/4 כוס חמוציות מיובשות ללא סוכר

אופן ההכנה

מניחים בקערה קטנה את כל חומרי הרוטב ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מניחים בקערה את כל חומרי הסלט, ומוסיפים את הרוטב ממש לפני ההגשה.

סלט עלי בייבי עם פירות

סלט מרענן, צבעוני וטבעי המתאים לארוחת חג או בראנץ'.

חומרים

1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

כפית אבקת קינמון

תפוח בינוני, חתוך לפרוסות דקות

6 תפוזים פרוסים

6 קיווי, פרוסים

8 כוסות עלי בייבי

1/2 כוס חמוציות מיובשות ללא סוכר

אופן ההכנה

כדי להכין את הרוטב, מערבבים היטב בקערה קטנה את מיץ התפוזים והקינמון. יוצרים צורות כוכבים קטנים מפרוסות התפוח באמצעות חותך עוגיות. בקערת הגשה גדולה, מניחים את עלי הבייבי, מוסיפים את הרוטב ומערבבים, ומפזרים מלמעלה את כוכבי התפוחים, התפוזים, הקיווי והחמוציות.

סלט עלי בייבי עם מנדרינות

טעמים אסייתיים בסלט המוכן בתוך עשרים דקות.

חומרים לרוטב

1/4 כוס שקדים טבעיים ללא סוכר

1/4 כוס שמן זית

2 כפות חומץ

כף פטרוזיליה טרייה קצוצה

1/2 כפית מלח

קורט פלפל שחור ופלפל אדום

חומרים לסלט

3 כוסות עלי בייבי

3 כוסות עלי חסה חתוכה לקוביות בגודל ביס

כוס גבעולי סלרי בינוניים קצוצים

2 כפות בצל ירוק בינוני פרוס דק

פלחים משלוש מנדרינות

אופן ההכנה

קולים קלות את השקדים עם שהם משחימים מעט. מנערים בצנצנת סגורה היטב את כל חומרי הרוטב עד לקבלת תערובת אחידה, ומכניסים למקרר עד זמן ההגשה. בקערה גדולה מניחים את מרכיבי הסלט והשקדים, ומוסיפים את הרוטב לפני ההגשה.