למה כדאי לאכול קינמון?

למה כדאי לאכול קינמון?הקינמון הוא תבלין המופק מקליפת עץ ממשפחת העראים הנמכר בצורתו הטבעית או כשהוא טחון לאבקה. הטעם של הקינמון מעקצץ והשימוש בו נרחב ביותר, החל מתיבול של מנות בשר וכלה בתיבול של מנות אחרונות.

הקינמון נזכר עוד בשיר השירים וסך הכול ישנם למעלה משלוש מאות סוגים שונים של קינמון. המינים שמשמשים להפקת התבלין הם קינמון אינדונזי, קינמון סייגון, קינמון סיני וקינמון ציילוני הנקרא גם קינמון אמתי.

ערכים תזונתיים של קינמון

להלן הערכים התזונתיים של מאה גרם קינמון טחון:

  • 247 קלוריות, 3.99 גרם חלבון, 80.59 גרם פחמימות, 1.24 גרם שומן, 53.1 גרם סיבים תזונתיים, 10.6 גרם מים.
  • ויטמינים – ויטמין B1 (תיאמין) – כ 0.022 מ"ג, ויטמין B2 (ריבופלבין) – כ 0.041 מ"ג, ויטמין B3 (ניאצין) – כ 1.332 מ"ג, ויטמין B9 (חומצה פולית) – כ 6 מק"ג, ויטמין B5 – כ 0.358 מ"ג, ויטמין B6 – כ 0.158 מ"ג (סך הכול 1.917 מ"ג ויטמינים ממשפחת ויטמיני B), ויטמין K – כ 31.2 מק"ג, ויטמין E – כ 2.32 מ"ג, ויטמין C – כ 3.8 מ"ג וויטמין A – כ 15 מק"ג.
  • מינרלים – 10 מ"ג נתרן, 431 מ"ג אשלגן, 1.85 מ"ג אבץ, 64 מ"ג זרחן, 60 מ"ג מגנזיום, 8.3 מ"ג ברזל ו- 1002 מ"ג סידן.

היתרונות הבריאותיים של קינמון

להלן נתונים שהתגלו במספר מחקרים מדעיים שנערכו בנוגע לסגולותיו הבריאותיות של הקינמון. מחקרים אלו באו לעולם משום שבמשך אלפי שנים הקינמון שימש כתבלין לצורכי מרפא במגוון טכניקות רפואה עממיות ופולקלוריסטיות.

  • במספר מחקרים מפורסמים התגלה כי הקינמון מסוגל לחקות את פעולת האינסולין וכך לסייע לאיזון רמות הסוכר בדמם של חולי סוכרת סוג 2. עם זאת, נראה כי ההשפעה החיובית הזו באה לידי ביטוי רק כאשר הקינמון נלקח כתוסף מזון בכמוסה וזאת כיוון שמיצי הקיבה נטרלו את התכונות המיוחדות שלו בטרם הגיע למעי.
  • במחקר מהפכני שבוצע ביחידת הסוכרת במרכז הרפואי וולפסון נמצא כי תוספת של 1200 מ"ג קינמון ליום לתפריט של חולי סוכרת סוג 2 ישנה השפעה על רמת לחץ הדם. במחקר נמצא כי די בתוספת זו בשביל להביא להפחתה של 3.4 מ"מ כספית בלחץ הדם תוך 12 שבועות בלבד.
  • במספר מחקרים עדכניים נמצא כי בקינמון ישנו חומר פעיל אחד לפחות שמפחית את הסיכוי להתפתחות של אלצהיימר וככל הנראה ישנו גם חומר הפועל לעיכוב ההתקדמות של המחלה. כרגע התוצאות המעודדות נמצאו רק במחקרים שבוצעו על עכברים, אך המחקר בתחום נראה מבטיח.
  • חשוב לציין כי צריכה מוגברת של קינמון מעבר למספר גרמים ליום עלולה להזיק לבריאות. לפיכך, בחלק מהמחקרים על מנת לנצל את היתרונות הבריאותיים של הקינמון מבלי לגרום להרעלה של הנבדקים, היה צורך להפיק תמציות של החומרים הפעילים בקינמון. באופן כללי, מומלץ להשתמש בקינמון במשורה כתבלין ולא להפריז בצריכתו, חרף היתרונות הבריאותיים הגלומים בו.