מתכון דיאטטי אמיתי לפיצה איטלקית קלה!

מתכון דיאטטי לפיצהכן, מתכון אמיתי לפיצה, עד מאתיים קלוריות. ניתן להכין פיצה ביתית בריאה ביותר, עם הטעם האמיתי של פיצה, בתור ארוחת צהריים מהנה וטעימה! משתמשים בקמח בריא מחיטה מלאה המכיל פחות קלוריות מאשר קמח לבן.

הכנת הבצק מבלי לעבור את הגבלת הקלוריות של הקמח עשויה להיות מעט מורכבת, אך עם מעט מאמץ, זה בר ביצוע, ולמרות שהמתכונים נראים מורכבים, ניתן להכין את הפיצה בתוך רבע שעה.

פיצה ביתית דלת קלוריות

מצרכים

25 גרם גבינת פטה ללא שומן
45 גרם קמח מחיטה מלאה
כף שמרים
3 פרוסות קטנות של פלפל צהוב
3 פרוסות קטנות של פלפל ירוק
3 פרוסות קטנות של פלפל אדום
בצל בינוני
6 עגבניות בגודל בינוני
פטרייה גדולה
מלח, פלפל שחור, אורגנו
מעט תרסיס שמן דל שומן

אופן ההכנה

מניחים בצד כף קמח. מכינים רבע כוס מים חמים ומניחים בצד. לוקחים קערה ומניחים בה 30 גרם קמח, ושומרים את הקמח הנותר. מוסיפים מעט מלח ואת השמרים לקערה.

מפעילים את התנור ל-180 מעלות במשך כדקה רק כדי שיתחמם מעט. מכבים את התנור.

בזהירות רבה, מוסיפים כף מים חמים באמצע הקמח בקערה. עם מזלג, יוצרים את הבצק באמצעות הוספת מעט מים בכל פעם, ואת שאר הקמח, לפי הצורך. יש להיזהר שלא להוסיף יותר מדי מים, שכן אז לא תהיה ברירה אלא להוסיף עוד קמח להכנת בצק נוקשה מספיק, ופירוש הדבר יותר קלוריות.

כשהבצק נוקשה מספיק ואינו נדבק יותר לידיים, יש לעבד אותו מעט. מכניסים אותו בחזרה לקערה ומניחים בתנור החם. משאירים את הבצק לתפיחה במשך שעה.

קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות. מכניסים אותן למחבת ומוסיפים כוס מים חמים. מוסיפים אורגנו, מלח ומעט פלפל שחור, ומבשלים על אש גבוהה, עד שרוב המים מתאדים. הרוטב אינו צריך להיות "מימי", שכן רוטב פיצה מורכב ברובו מפיסות עגבניות.

חותכים את הפטריות והבצל לפרוסות דקות אנכיות. לוקחים מחבת קטנה ומרססים עם תרסיס שמן דל שומן, מביאים לחום גבוה. מוסיפים את הפטריות, הבצל והפלפלים ומטגנים במשך כדקה או שתיים עד שהירקות מתחילים להתרכך, אך לא יותר מדי.

מוציאים את הבצק מהתנור ומחממים אותו ל-180 מעלות. על משטח נקי, מפזרים את כמות הקמח שנותרה, ומרדדים את הבצק לצורה מעגלית.

מפזרים את כף הקמח שנותרה על החלק העליון של בצק הפיצה. מעבירים אותו ממשטח העבודה לתבנית. בעזרת כף מורחים את נתחי העגבניות והרוטב על החלק העליון של הפיצה.

משתמשים בידיים לפיזור החומרים שבמחבת על גבי הפיצה. מפזרים את גבינת הפטה מעל הכול.

בזהירות מעבירים את הפיצה לתנור ואופים במשך תשע עד עשר דקות עד שהיא מתקשה.

מוציאים מהתנור, חותכים את הפיצה למשולשים, ומגישים חם!