הסגולות הבריאותיות של פלפלים צהובים

הסגולות התזונתיות של פלפלים צהוביםפלפל צהוב הוא אחד הירקות הצבעוניים, הטעימים והאהובים ביותר בישראל ולפיכך ניתן לראות אותו לעתים קרובות בסלט ירקות ישראלי לצד המלפפון, העגבנייה והפלפלים הירוקים והאדומים.

מדובר על ירק שעבר הבשלה (בניגוד לרוב הפלפלים הירוקים למעט הפלפלים שנועדו להיות ירוקים גם לאחר ההבשלה שלהם) ולפיכך הוא מכיל שפע של חומרי הזנה. טעמו מעט מתוק יותר מהפלפל הירוק ומזכיר יותר פלפל אדום.

ערכים תזונתיים של פלפל צהוב

להלן הערכים התזונתיים של מאה גרם פלפל צהוב:

92 גרם מים, 27 קלוריות, גרם אחד של חלבון, 6.32 גרם פחמימות, 0.21 גרם שומן ו- 0.9 גרם סיבים תזונתיים.

ויטמינים – ויטמין B1 – כ 0.028 מ"ג, ויטמין B2 – כ 0.025, ויטמין B3 – כ 0.89 מ"ג, ויטמין B5 – כ 0.168 מ"ג, ויטמין B9 (חומצה פולית) – כ 26 מ"ג, ויטמין C – כ 183.5 מ"ג.

מינרלים – 212 מ"ג אשלגן, 0.17 מ"ג אבץ, 24 מ"ג זרחן, 12 מ"ג מגנזיום, 0.46 מ"ג ברזל, 11 מ"ג סידן.

היתרונות הבריאותיים של הפלפל הצהוב

  • הפלפל הצהוב עשיר מאוד בצבע ולפיכך מהווה ירק אטרקטיבי ביותר המוסיף לכל מנה באשר היא מידה רבה של צבעוניות. כך למשל ניתן לחתוך אותו לקוביות קטנות ולעטר עמן את צלחת ארוחת הערב, ניתן ליצור ממנו קישוטים רבים לשולחן החג, ניתן להעשיר באמצעותו את סלט הירקות ועוד.
  • פלפל צהוב ניתן להכנה במגוון רחב ביותר של דרכים. בין היתר ניתן לכבוש את הפלפל, להחמיץ אותו, לצלות אותו על הגריל, לשרוף על אש גלויה, להקפיץ אותו, לאפות אותו ועוד. בנוסף לכך, קל מאוד למלא את הפלפל בסוגים שונים של מרכיבים החל מאורז ובשר וכלה בגבינות ועשבי תיבול.
  • הפלפל הצהוב מכיל שיעור גבוה במיוחד של מים. לפיכך, יכול להוות מקור מצוין לנוזלים עבור ילדים או מבוגרים שלא אוהבים להרבות בשתייה במהלך הקיץ במיוחד.
  • הפלפל הצהוב עשיר בסיבים תזונתיים, אך דל מאוד בקלוריות ובשומן. לאור זאת, מדובר על אחד הירקות המתאימים ביותר עבור אלו שמעוניינים להשיל אי אילו קילוגרמים ממשקלם. הפלפל הצהוב יוצר תחושת שובע מוגברת לאורך זמן אך אינו תורם לעלייה במשקל. צפיפות קלורית של עשרים קלוריות למאה גרם נחשבת לנמוכה ביותר.
  • מעבר לכל זה, קל מאוד לקחת אותו לעבודה, לבית הספר או לגן. בזמן הארוחה ניתן למלא אותו בגבינה דלת שומן או פשוט לאכול אותו כמו שהוא בדומה לתפוח.

מדוע חשוב לשלב את הפלפל הצהוב בתזונה?

את הפלפל הצהוב ניתן להשיג ברשתות השיווק ובשווקים במשך כל ימי השנה וזאת בניגוד לפירות וירקות צהובים אחרים הגדלים בעונה בלבד. לאור זאת, הפלפל הצהוב יכול לסייע לצרכנים הישראלים לאכול מדי יום פירות וירקות בחמישה צבעים. מעבר לכך הפלפל הצהוב מהווה מקור מצוין לוויטמין C, אשלגן, חומצה פולית ועוד.