קר בחוץ, גשום וסגרירי, ובבית חמים ונעים. המזגן דולק על חימום, האורות נותנים אווירה חמימה והמרקים שמתבשלים להם על הכיריים ממלאים את הבית ניחוחות נפלאים.
אנשים רבים אוהבים לבשל מרקים בחורף, וכמובן גם לאכול אותם. ישנם אינספור סוגים של מרקים, עד שאי אפשר לתאר. יש מרקים מסוגים שונים של ירקות, מרקים בשריים שונים ומגוונים, מרקים טבעוניים ועוד. כל המרקים נותנים הרגשה נעימה של חמימות ואהבה, במיוחד בימי החורף הקרים.
גם מרק ירקות אפשר לבשל בווריאציות שונות ומירקות שונים. נביא כאן שלושה מתכונים של מרקי ירקות טעימים במיוחד ששווה לנסות ולטעום.
מתכון למרק ירקות טעים ובריא
מצרכים דרושים:
2 תפוחי אדמה
2 גזרים
1 שורש ארטישוק ירושלמי
2 קישואי זוקיני
2 בצלים
1 פלפל אדום
4 שיני שום כתושות
1 כוס אפונה עדינה קפואה
1/2 כוס כוסברה קצוצה/ פטרוזיליה
1 כף פפריקה אדומה מתוקה
2 כפות אבקת מרק בטעם עוף מחומרים טבעיים
1/2 כפית כורכום
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות קטנות, חותכים את הקישואים עם הקליפה לקוביות קטנות, מקלפים את הגזרים ואת הארטישוק ומגרדים בפומפייה או טוחנים במעבד מזון. מנקים את הפלפל מהגרעינים וחותכים לקוביות.
מחממים מעט שמן בסיר גדול מאד מטגנים את הבצלים עד שמזהיבים ומוסיפים לטיגון של מספר שניות את השום הכתוש, את הפפריקה ואת הכורכום. מערבבים ולאחר מכן מוסיפים את כל הירקות החתוכים.
מוסיפים מים עד לגובה 3/4 הסיר ומביאים לרתיחה.
מוסיפים אבקת מרק, מלח ופלפל, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה.
את המרק מבשלים כשעה על אש בינונית ומדי פעם מערבבים את המרק. אם יש צורך להוסיף מלח או פלפל, זה הזמן לעשות זאת.
בתיאבון ובהנאה!
מתכון למרק ירקות כתומים
מצרכים דרושים:
4/5 גזרים
3 בטטות גדולות
1 חתיכה של דלעת בגודל בינוני
1 בצל גדול
2 כפות שמן קנולה
קורט אגוז מוסקט
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מטגנים בסיר את הבצל בשמן עד שהוא מתרכך.
חותכים את הבטטה והדלעת לקוביות, ואת הגזר לעיגולים ומוסיפים לסיר למשך כמה דקות.
מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומוסיפים מים עד שכל הירקות מכוסים.
מבשלים כ-20 דקות או עד שכל הירקות מתרככים.
טוחנים את המרק בעזרת בלנדר ידני. טועמים ומתקנים תיבול אם מרגישים צורך.
מחזירים את הסיר לאש ומערבבים היטב.
המרק מוכן- מגישים בקעריות מרק עמוקות ומזלפים מעל עירית קצוצה דק. מגישים חם.
בתיאבון ובהנאה!
מתכון למרק בצל
מצרכים דרושים:
2 קילו בצל
3 כפות שמן קנולה
חצי כוס יין לבן (120 מ"ל)
4 עלי דפנה
4 כפות קמח
מלח
כפית פלפל אנגלי
אופן ההכנה:
קולפים את הבצל ופורסים לפרוסות דקות.
מחממים 3 כפות שמן בסיר גדול. מוסיפים את הבצל, מאדים ומערבבים. מוסיפים מעט מים לבצל וממשיכים לאדות עד שהבצל הופך להיות שקוף.
מוסיפים יין לבן ומערבבים עד שהוא מתאדה.
מוסיפים קמח ומערבבים עד שאין יותר גושים.
מכסים במים ומוסיפים מלח, פלפל אנגלי ועלי דפנה.
מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
כשהמרק רותח מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כשעה.
מומלץ להגיש את המרק עם קרוטונים העשויים מלחם קל קלוי.